x

Nyt tiltag samler musikmiljøet i Århus

Nyt tiltag samler musikmiljøet i Århus

Århus Kommune står bag et nyt initiativ, der skal gavne byens rytmiske musikmiljø ved at tilbyde et nyt samlingssted og en ny internetportal for stort set alle aktører på den århusianske musikscene. I en pressemeddelelse beskrives tiltaget således:

"Promus er et led i Århus Kommunes kulturpolitik, der skal være med til at skabe nye rammer og faciliteter for musikmiljøet, scenekunst, billedkunst og litteraturmiljøet. Visionen bag Promus er at samle viden og innovation, netværks- og vækstlagsarbejde indenfor det århusianske musikmiljø under ét tag i Vester Allé 15. Promus skal således være et rummeligt sted, hvor der er plads til både kommercielle og ikke-kommercielle udøvere. Det er ambitionen, at dette vil skabe endnu mere liv og vokseværk i byens i forvejen meget aktive rytmiske musikmiljø, hvilket også vil gøre Århus mere attraktiv for det lokale, nationale og internationale musikmiljø i det hele taget, og styrke og ruste de forskellige aktører til de store udfordringer, musiklivet står overfor i fremtiden. Så er du solist, sangskriver, tekstforfatter, med i et band, manager, promoter, pladeselskab, booker, agent, arbejder du med publishing, lyd-
eller lysfirma, producerer du musikudstyr, instrumenter, kører et spillested, er DJ eller VJ, så er Promus dit nye mødested i Århus."

De nye lokaler kommer til at indeholde tyve arbejdsstationer, et fælles mødelokale og et fælles samlingsbord. Dertil kommer tre "produktionslaboratorier", der kan bruges til showcases, produktion, indspildning og meget mere. Det er alt sammen noget man kan leje sig til i kortere eller længere perioder, og som lederen af Promus, Jesper Mardahl kalder "et perfekt sted for både høj og lav i miljøet, som vi håber kan skabe yderligere synergi og netværk aktørerne imellem".

Herudover bliver der som nævnt også oprettet en internetportal, hvor man kan oprette en profil, der automatisk giver et gratis medlemsskab af foreningen. I kraft af medlemsskabet får man mulighed for at udvide sit netværk, holde sig orienteret om seminarer og workshops, samt løbende musikbrancherelaterede nyheder både lokalt, nationalt og internationalt, og booke plads i Promus' lokaler.

Lokalerne i Vester Allé 15 åbner mandag den 12. april, og internetportalen skulle være klar til torsdag den 1. april. For mere information kan man gå ind på www.promus.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA