x

Danske og udenlandske navne til Danmarks Grimmeste Festival

Danske og udenlandske navne til Danmarks Grimmeste Festival

Danmarks Grimmeste Festival afvikles til sommer for syvende gang på Grimhøjgård i Århus, og i år ligger festivalen i dagene 29.-31. juli. Arrangørerne er nu klar med de første navne, der inkluder østrigske Dunkelbunt (billedet) og tyske Candie Hank samt en stribe danske navne.

Førstnævnte band har tidligere spillet sammen med Analogik herhjemme samt optrådt på Roskilde Festival i 2008, og nu medbringer bandet deres energiske klezmer-inspirerede musik til Den Grimmeste. De får følgeskab af tyske Candie Hank fra Tyskland, der er lidt mere af et ubeskrevet blad herhjemme. Bag navnet finder man Patric Catani, der har remixet for Mouse On Mars og varmet op for The Prodigy, og som spiller hiphop-inspireret electronica.

De udenlandske navne får følgeskab af danske Surfact, Raunchy, Marvel Hill, The Bronsons Brothers, Band Ane, Bumsestilen, Analogik og Bo Marley. Dette er dog blot begyndelsen, og festivalen lover, at der er mange flere spændende danske og udenlandske navne på vej.

Den Grimmeste støtter desuden igen i år lokale bands ved at tildele et spille job på festivalen til et talentfuldt band, som deltager i musikkonkurrecen Jam Contest på Bridgewater i Århus. Yderligere har festivalen indgået samarbejde med Bandbase, og tilbyder Bandbase-legatvinderen et spillejob.

Arrangørerne opfordrer alle, der vil til Den Grimmeste, til at købe billetten tidligere end normalt i år, da 300-400 gæster gik forgæves i 2009, hvor festivalen for andet år i træk var udsolgt.

Billetsalget er netop gået i gang, og billetter kan købes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA