x

Demonstranter vil påvirke åbningen af festivalområdet

Demonstranter vil påvirke åbningen af festivalområdet

Arrangørerne af Roskilde Festival har valgt at ændre på reglerne omkring, hvad man må tage med ind på selve festivalområdet, hvilket betyder, at man nu må tage lukkede beholdere med, men at de ikke må indeholde noget. Det har medført en masse sure miner hos publikummer, og nu er der også en større demonstration under opsejling.

Anført af festivalgængeren Thomas Schøsler Lindholm (billedet) har Facebook-gruppen "Let us bring our own open-bottled drinks to Roskilde Festival 2010 concerts" gjort klar til en stor aktion ved åbningen af festivalområdet. GAFFA mødte manden bag den kommende demonstration på campingområdet, der med sin gruppe især retter kritik imod, hvordan Roskilde Festival har kommunikeret de nye regler ud:

- Det, der startede hele det her oprør, var, at Roskilde Festival valgte at ændre på en regel uden at gøre folk opmærksom på det. Det var sådan set en tilfældig bruger på festivalens hjemmeside der opdagede det. Roskilde Festival vil ikke være ligesom alle de andre festivaler, men så går de ud og gør det her og argumenterer med, at "det gør alle de andre", fortæller Thomas Schøsler Lindholm. 

Roskilde Festivals ledelse er i forvejen klar over, at alle ikke er lige tilfredse med de ændrede flaskeregler, og talskvinde Christina Bilde har tidligere fortalt til Roskilde Avis, at "vi har tænkt grundigt over denne beslutning, men det gælder om at sikre festivalens indtjeningsgrundlag og dermed fremtidige festivaler. Trods de mange protester, så kommer vi ikke til at ændre på de nye regler."

Christina Bilde understreger her samtidig, at Roskilde Festival har været i dialog med de utilfredse publikummer, og at de har forsøgt at bruge lang tid på at forklare begrundelsen for de nye regler. Men arrangøren for den kommende demonstration, Thomas Schøsler Lindholm, synes stadig, at der problemer med måden, det var blevet besluttet på, og at han ikke forstår festivalens argumenter.

- Jeg synes, at det er selvmodsigende at skrive, at det ikke var pga. af økonomi, men profitmaksimering. Det hænger jo sammen med, hvordan man kører en økonomi, så det kan jeg ikke se argumentet i. Det er også potentielt farligt, at folk kan kaste med lukkede flasker, selvom jeg håber på, at man har nok pli til at ikke at gøre det mod musikerne, siger han.

Demonstrationen skal løbe af stablen den 1. juli klokken kl. 16.30, hvilket med vilje falder sammen med åbningen af festivalområdet. Det har de ifølge Thomas Schøsler Lindholm gjort for at rette så meget opmærksomhed mod deres happening som muligt.

- I første omgang handler det om at vise, at der stadig er nogle ting, som vi er utilfredse med. Om vi kan ændre på tingene vil jo så vise sig. Det er ikke planen, at vi skal ødelægge noget for nogen, men vi vil gerne starte en kæmpe fest ude foran Gate 7, hvor man kan drikke sin øl færdig, før man går ind, fortæller han.

Den opstartede Facebookgruppe har indtil videre over 8.000 medlemmer, og det vil vise sig på torsdag, hvor mange de forargede festivalgængere, der møder op til demonstrationen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA