x

Roskilde Festival lukker badesøen

Roskilde Festival lukker badesøen

Det fantastiske vejr på Roskilde Festival har blandt andet resulteret i en folkevandring mod badesøen, hvor man traditionen tro har kunnet ligge på stranden og tage en afkølende dukkert i søvandet. Men efter fredagens rutinekontrol af vandet har man fundet den populære badesø sundhedsskadelig, hvilket betyder, at festivalen øjeblikkeligt lukker for alle badeaktiviteter i Camping East.

Det høje niveau af kolibakterier opstår ifølge festivalen på grund af, at badesøen er blevet brugt som toilet, og at en infektion derfor vil resultere i Roskildesyge for de badende festivalgæster. Talskvinde Christina Bilde udtaler i pressemeddelelse om gæsternes problemerne med at blive nedkølet på festivalen:

"Roskilde Skiklub har snekanoner med, og dem kan vi bruge. Og så er der poolen inde på festivalpladsen. Derudover må vi tænke lidt over, hvad vi kan gøre resten af festivalen, og hvad vi fremadrettet kan gøre for at forhindre publikum i at bruge søen til andet end det, den er tænkt til."

Da solen stadig står højt på himlen over Roskilde, er der gode chancer for, at især festivalpladsens pool bliver et hit i de sidste to dage af festivalen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA