x

Secret Oyster til Amager Bio

Secret Oyster til Amager Bio

I 1972 skabte saxofonisten Karsten Vogel, kendt fra blandt andet Burning Red Ivanhoe, sammen med keyboardspilleren Kenneth Knudsen det instrumentale jazz-rock-fusions-band Secret Oyster, der bød på lange soloer fra Vogel, Knudsen og guitaristen Claus Bøhling. Bandet fik stor succes både i Danmark, Europa og USA, hvor de turnerede flittigt, blandt andet som opvarmning for Captain Beefheart og Herbie Hancock, men i 1977 gik de hver til sit.

I 2007 blev de dog gendannet, efter at de blev opmærksomme på, at de var blevet lidt af et kultband i USA, hvor deres fire  album er blevet genudgivet på cd med bonustracks. Secret Oyster blev ligefrem inviteret til at spille på flere amerikanske festivaler, hvor deres koncerter blev store succeser, og de efter eget udsagn gav autografer i næsten en time efter de respektive koncerter.

Nu giver Secret Oyster så en af deres få danske koncerter, nærmere betegnet i Amager Bio 26. august. Lineuppet består af de oprindelige medlemmer Karsten Vogel, Claus Bøhling og trommeslageren Ole Streenberg, der kom med i bandet i 1974. Den originale keyboardspiller Kenneth Knudsen er dog ikke med længere, idet han ikke mere ønsker at give koncerter, og han er erstattet af Daniel Fridell, der også spiller med i snart albumaktuelle Naja Rosas band. Bassisten Assi Roar er også ny i Secret Oyster-sammenhæng.

Billetsalget er i fuld gang via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA