x

Danmarks Rockmuseum og Roskilde Bibliotekerne vinder pris

Danmarks Rockmuseum og Roskilde Bibliotekerne vinder pris

Danmarks Rockmuseum og Roskilde Bibliotekerne har som et af fem projekter vundet den internationale pris 'Best Collaboration Award', for deres innovative samarbejde, hvor projektet fik en fjerdeplads.

"Det er rigtig godt, at dette unikke samarbejde mellem Rockmuseet og Roskilde Bibliotekerne hædres. Og som både borgmester med ansvar for biblioteket og bestyrelsesformand for Rockmuseet er jeg stolt over, at vi kan bidrage med inspiration på en international scene", udtaler Poul Lindor Nielsen, borgmester og bestyrelsesformand for Danmarks Rockmuseum i en pressemeddelelse.

Partnerskabet mellem Rockmuseet og biblioteket er efter sigende skabt med henblik på at udvikle Rockmuseets kommende bibliotek, men idéen er også at lade museet være synlig på Roskilde Bibliotekerne allerede nu. Besøgende på musikbiblioteket i Roskilde kan for eksempel løbende opleve udstillinger af enkelte rockeffekter, koncerter, quizzer, foredrag, debatter, kunstudstillinger med mere. Rockmuseet vil ligeledes teste potentielle aktiviteter af på bibliotekets brugere. For eksempel brugen af såkaldte BeatBlocks eller software-programmet Audiofaktor, der gør det muligt for flere lap-top brugere at 'spille' i en live-situation.

"Dette projekt tilbyder en samarbejdende model for andre kultur-institutioner, der ønsker at promoverere de kreative industrier", udtaler jury-medlem Stuart Macdonald fra Creative Frontline i England om baggrunden for prisen.

Prisen er stiftet af Creative City Challenge, som er et EU-projekt for landende i Nordsø-regionen. De fem præmierede projekter er kreative eksempler på utraditionelle, succesfulde partnerskaber mellem aktører fra den kreative sektor og mere traditionelle virksomheder og institutioner.

Danmarks Rockmuseum var desuden synlig under dette års Roskilde Festival, hvor det omtalte program Audiofaktor kunne testes af festivalgængere (billedet). Danmarks Rockmuseum er sat til at åbne i 2014.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA