x

Reportage: MC’s Fight Night-finale, Cirkusbygningen, København

Reportage: MC’s Fight Night-finale, Cirkusbygningen, København

For femte år i træk trak finalen i MC’s Fight Night folk til, og i år var interessen så enorm, at Cirkusbygningen 4. september blev fyldt til bristepunktet med folk, som tørstede efter verbale højrenæver, til arrangementet som over den sidste halve dekade er vokset til at være et af Danmarks største hiphop-begivenheder. Aftenens show bestod af fire kvartfinaler, to semifinaler og den store afgørende finale, og de to første kombattanter, som mødte hinanden, var Jøden og Kejser A.

Jøden trak emnet "Karatefilm", men kunne på ingen måde leve op til Kejser A's lyriske opfindsomhed, som han demonstrerede, da han trak emnet "Dansk Folkeparti" og tilsvinede Jøden med linjerne: "Du misunder mig og mine rims konstruktion / men jeg kan hverken li’ dig eller din religion". Jøden så sig i tredje omgang (under heftige buhråb fra publikum) nødsaget til at give op og overlade sejren til Kejser A, og var dermed den første som viste godt sportsmandsship den aften. Flere skulle hen af aftenen også vise sig som gode sportsmænd ved at indrømme deres nederlag, og se modstanderen blive hyldet, heriblandt kan både Illest og Ham Den Lange nævnes.

Karakteristisk for hele aftenen var den høje freestyle-standard, som på ingen måde havde været til stede tidligere på dagen under 1/8-finalerne. Kvaliteten steg jo tættere vi kom på finalen, og en semifinale mellem Kim Jensen og MIKL var den tætteste battle hele aftenen. MIKL gik videre til finalen (hvilket ikke alle var lige tilfredse med), og dette udløste, hvad jeg har valgt at kalde "8 Mile-mentaliteten". "8 Mile-mentaliteten" indtraf første gang til finalen sidste år, eftersom filmen med Eminem i hovedrollen havde premiere kort tid før, og det betyder kort og godt, at når folk hører noget, de ikke kan lide, eller når rapperen er ude af fokus og ikke serverer punchlines i en lind strøm, så begynder nogle publikummer at buhe af deres lungers fulde kraft. Sidste år bragte det flere rappere ud af fokus og fik tilmed flere til at stoppe helt, og det samme skete i år for blandt andet den førnævnte Jøden samt Pede B.

Kejser A fik lige inden finalen overrakt Årets Punchline Award (Den Gyldne Mic) for linien: "Yo fuck det du er bar’ et udskud / du står her på hjemmebane og bliver alligevel buhet ud" i battlen mod Pede B, som repræsenterer Østerbro. Dernæst proklamerede tre nummerpiger, at det nu var tid til "the grand finale" hvorefter de smed trusserne i ringen. Så entrerede Kejser A salen i det røde hjørne og MIKL i det blå, til finalen som var spækket med punchlines fra start til slut, og som utvivlsomt går over i historien som den bedste Fight Night-finale hidtil. Begge rappere var fra første runde skarpere end hvad skarpt er, og må pest, kolera, SARS og skridtkløe ramme hele Boogie-redaktionen, hvis de ikke viser finalen i sin fulde længde på torsdag kl. 16.00.

Jeres udsendte rapporter synes dog, at det skinnede igennem, at Kejser A var den bedste, og efter tredje runde syntes jeg, man kunne se på MIKL, at han godt vidste det ikke ville blive til sejr i år. Det cementerede Kejser A så lige for alle ved at rappe: "MIKL, din stil den lugter af bræk / nu skal du være tudefjæs to år i træk" (MIKL nåede også til finalen sidste år, men blev slået af Strøm, red.). Og ganske rigtigt: MIKL blev tudefjæs for andet år i træk, mens Kejser A blev udråbt som vinder af MC’s Fight Night 2004, hvilket fik Cirkusbygningen til at eksplodere. Kejser A virkede euforisk, og han havde det første stykke tid svært ved at fatte at han havde vundet. Men hvem ville ikke også have svært ved at kapere at man med ét er Fight Night Champ 2004, og oven i hatten har vundet to flybilletter til New York, samt en 16 karats rødguldsring med 0,70ct TW VVS brillanter i assorterede størrelser med en estimeret værdi af 35.000 kr?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA