x

Roskilde Festival 2011-ønsker opgjort

Roskilde Festival 2011-ønsker opgjort

Vanen tro åbnede arrangørerne bag Roskilde Festivalen for publikumsønsker i oktober måned. For nylig har festivalen gjort stemmerne op, hvor over 10.000 har stemt, og ikke helt overraskende - med en række store navne i toppen af listen.

En af de mere forudsigelige i den gode ende af listen, er det britiske stadionrockband Muse (billedet), der også spillede på Roskilde Festival 2010, ligesom de har gjort det en del gange efterhånden. I oktober var det ikke mange måneder siden bandets seneste Roskilde-koncert blev afviklet, så folk må have husket den positivt. Desuden toppede bandet også listen sidste oktober.

Gennemsnitsalderen for stemmerne har været 23 år, og festivalen skriver, at de kunstnere, der præger ønskerne hos de ældre stemmere er David Bowie, AC/DC med flere.

Det er flest mænd, der har afgivet stemmer, mens pigerne mest har stemt på tidens popidoler. Mændene holder sig til navne som Metallica og Rage Against The Machine, mens Kings Of Leon og Arcade Fire er populære ved begge køn.

En af de mere spøjse hittere på listen er Iron Maiden, der allerede i september blev offentliggjort som første navn på Roskilde Festivalen. Og da afstemningen jo først startetede i oktover, må der have været en række fans, der har ville helgardere sig. Roskilde Festivalen skriver selv om stemmerne på deres hjemmeside:

"Retter man blikket hinsides fællesnævnerne, har der været en skøn kakofoni af musikønsker samtlige 14 dage, man fik til at stemme i denne omgang. Fra hårdrock, techno og punk til metalfunk, dub, chill wave, tidligere Roskilde-opdagelser og folkekære danske travere. Alt det og meget mere i én pærevælling, der gang på gang inspirerer, udfordrer, men mest af alt bekræfter festivalens musikbookere."

Festivalen gør opmærksom på, at de fortsat har en stor ærefrygt for den udfordring det er at tilfredsstille alle, men at de er i fuld gang med bookingarbejdet.

Se selv opgørelsen på www.roskilde-festival.dk til festivalen, der løber af stablen den 30. juni - 3. juli 2011 med warm-up fra 26. juni. Billetsalget til Roskilde Festival 2011 begynder den 1. december 2010.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA