x

Kina blacklister 100 numre

Kina blacklister 100 numre

Kulturministeriet i Kina har valgt at forbyde 100 musiknumres tilstedeværelse på kinesiske internetsider, tilsyneladende fordi det vurderes, at de er skadelige for den kinesiske kultur.

Ministeriet har sagt, at formålet er at justere bekendtgørelsen for internet-musikmarkedet. Sange, der kan "skade statens kulturelle sikkerhed må fjernes og reguleres under lovgivningen," skriver BBC og nævner desuden, at ifølge et direktiv fra 2009 med formålet at fjerne "dårlig smag og vulgære sange", skal alle sange, der lægges ud på kinesiske hjemmesider, være officielt godkendt.

Selvom de fleste af sangene på listen, som BBC skriver, er fra Taiwan og Hong Kong, topper Lady Gaga listen med hele seks blacklistede numre: "The Edge of Glory", "Hair", "Judas", Marry the Night", "Americano" og "Bloody Mary"

Af andre vestlige populære sange på listen kan nævnes Backstreet Boys' 12 år gamle hit "I Want It That Way", Katy Perrys "Last Friday Night" og Beyoncés "Run The World (Girls)". 

Sangene skal være fjernet inden den 15. september, ellers risikerer de folk, der står bag hjemmesiderne, at blive retsforfulgt af de kinesiske myndigheder.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA