x

KB Hallen brænder

KB Hallen brænder

Tidligt i morges udbrød der brand i KB Hallen, der skulle have lagt hus til en erotikmesse frem til søndag. Man mener, det er en varm halogenspot, der har antændt ilden i nogle papkasser.

Først gik der meldinger om, at branden var under kontrol, men nu oplyser den centrale vagtleder på Politigården, at den er blusset op igen. Flammerne er brudt gennem tagkonstruktionen, og en del af taget er styrtet ned, hvorefter brandfolkene fra Frederiksberg og Københavns Brandvæsen har trukket sig ud af den brændende hal, skriver Politiken, der også har citeret en brandmand på stedet for at konstatere: "Den er færdig, den hal".

Politiken skriver desuden at størstedelen af tagkonstruktionen ser ud til at være væk, og deres mand på stedet beretter følgende:

"Der lyder høje knald inde fra hallen, og man kan høre, at der er noget inde i hallen, der styrter sammen."

Han fortæller desuden, at der er store revner i facaden og murværket, og brandfolkene kæmper for at sikre, at branden ikke breder sig til et tilstødende klubhus ved boldbanerne nær hallen.

KB Hallen blev fredet i foråret i år, og igennem tiden er der blevet afholdt et væld af sportsarrangementer, udstillinger og loppemarkeder og store koncerter. Blandt de kunstnere, der har optrådt i KB-Hallen, er Louis Armstrong, The Beatles, The Rolling Stones, Radiohead, Eric Clapton, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Deep Purple, Black Sabbath, The Who og mange flere. Til november skulle Within Temptation, Machine Head og Whitesnake have givet koncerter i KB Hallen, ligesom der også skulle have være afholdt X Factor-auditions og MC's Fight Night, men de må altså se sig om efter andre venues. Det samme må Veto, der skulle have givet koncert i KB Hallen 8. oktober.

Tre personer er indlagt med røgforgiftning efter at have opholdt sig i hallen i nat, skriver tv2.dk, der også skriver, at der er stor sandsynlighed for, at hallen vil brænde helt ned i løbet af dagen.

Beboere i området opfordres til at blive inden døre og lukke døre og vinduer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA