x

Skanderborg får nyt spillested

Skanderborg får nyt spillested

Den lille, langhårede figur Walther har i en årrække fungeret som Smukfests - forhenværende Skanderborg Festival - maskot. Og nu får den rockglade tegneseriefigur sit helt eget spillested, når Walters Musikcafé den 17. august slår dørene op - komplet med kapacitet til 250 mennesker, beliggenhed midt i den østjyske provinsby og en ambition om at præsentere fortrinsvis gratis livemusik minimum to dage om ugen, foruden en række andre initiativer.

GAFFA har sendt en håndfuld spørgsmål i retning af caféens bestyrer Frej Scherfig, som her fortæller om Østjyllands nye spillested, som i hverdage og dagtimer vil fungere som café med servering af sandwiches, kaffe og kage:

Hvordan opstod idéen?

Der opstod en mulighed idet at nogle velegnede lokaler pludselig stod tomme i Skanderborg by. Selve ideen er næsten ligeså gammel som selve Skanderborg Festival, da der i formålparagrafferne står på side 1 at foreningen gerne vil oprette et spillested i lokaleområdet hvor livemusikken får nogle muligheder ikke kun til gavn for musikerne selv, men også for byen og kulturlivet i lokalmiljøet.

Hvad er forbindelsen til Smukfest?

Skanderborg Festival Klub (smukfest) ejer stedet 100%, og det er Smukfests bestyrelse der har nedsat bestyrerne og er med i cafeledensen.

I sigter mod en målgruppe på 18-35-årige. Men hvad for en musikalsk profil forestiller I jer - og hvor store navne kan man forvente at se hos jer i fremtiden?

Den musikalske profil er bred, der er plads til AL slags musik, idet at stedet skal være til gavn for hele byen. Som udgangspunkt er der plads til alle slags arrangementer. DOG er der nedsat en frivillig bookinggruppe i cafeen primært bestående af unge brugere, og de kommer til at vælge den overordnede musikprofil, da det er deres ønsker der kommer til at præge programmet.... men alle der har lyst til at lave et arrangement kan henvende sig.

Endnu en festival har lige måtte lukke ned med henvisning til svigtende billetsalg - er det ikke et dumdristigt projekt at kaste sig ud i at åbne et nyt spillested mens finanskrisen stadig kaster skygger?

Det mener vi ikke, da Skanderborg Festival er en stærk organisation som klarer sig fint og har navigeret sikkert igennem den generelle fald i samfundøkonomierne. Skanderborg by har brug for projekter som Walthers musikcafe, så der kan ske lidt i byen og de lokale lærer at bruge bycentrummet til andet end bare indkøb. Byen har brug for et spillested... og måske er det netop i krisetider at man har brug for oplevelser, fest, antidagligdag og frirum. Så vi er positive overfor åbningstidspnktet - faktisk burde et sådan sted forlængst være åbnet i Skanderborg by.

Der er åbningsfest på Adelgade 125 i Skanderborg den 17. august, og herefter ser åbningstiderne således ud:

Tirsdag-fredag: 12-22

Lørdag: 10-24

Søndag: 10-20

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA