x

Skive Festival er begæret konkurs

Skive Festival er begæret konkurs

Robyn (billedet) spillede på dette års udgave af Skive Festival. Måske bliver det den sidste.

Skive Festival, der startede tilbage som en endags-festival i 1993, er begæret konkurs. Det skriver Skive Folkeblad. Med en samlet gæld på over 11 millioner kroner, hvoraf Skive Kommune garanterer for de tre, har festivalens økonomiske situation længe set sort ud. Og nu har festivalens største kreditor, udlejningsfirmaet Godik ApS, indgivet konkursbegæring til Skifteretten i Viborg til behandling onsdag den 26. september klokken 9.

"Tiden er ved at rinde ud, selv om vi lige nu er mange, der tager alle døgnets timer i brug for at afværge den truende konkurs, erkender formanden for Skive Festival Klub, Henrik Kirketerp-Møller til Skive Folkeblad, der samtidig beder lokalområdet om hjælp:

"Nu må alle, der gennem årene har tjent på Skive Festival, og den afsmittende effekt, den har på hele egnen, hjælpe med at redde festivalen. Og vi får brug for langt flere økonomiske håndsrækninger, end vi har fået de foregående 17 gange, vi har arrangeret festival. Det er nu tvingende nødvendigt, at erhvervslivet, handelslivet og sponsorer griber til lommerne, hvis vi stadig skal have mellem 15.000 og 25.000 gæster i Skive i 2013 og de kommende år", siger Henrik Kirketerp-Møller til avisen.

Skive Festival startede tilbage i 1993, hvor de tre unge fyre fra Skive, Michael Mikkelsen, Ole Sørensen og Anders Schmidt, gik sammen om at lave et en-dags arrangement, fordi de mente, at der skete for lidt i Skive. Dengang kom der 5.000 mennesker. I løbet af årene har projektet udviklet sig, og i år varede Skive Festival således fire dage med besøg af omkring 17.000 deltagere.

GAFFA.dk kunne tilbage i juni berette, at Skive Festival 2012 havde givet underskud, og festivalen derfor ikke havde mulighed for at betale sine kreditorer. Læs nyheden her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA