x

Internationale legender til Dansk Melodi Grand Prix

Internationale legender til Dansk Melodi Grand Prix

Dansk Melodi Grand Prix 2013 løber af stablen 26. januar i Jyske Bank Boxen i Herning med 10 danske deltagere og tre internationale grand prix-veteraner, der vil stå for pauseunderholdningen, mens stemmerne bliver talt op. Nemlig Herreys, Johnny Logan og Brotherhood of Man, kendt for sange som henholdsvis "Diggi-loo diggi-ley", "Hold Me Now" og "Save Your Kisses For Me".

Herreys
De svenske Herreys-brødre Richard, Louis og Per Herrey tog hele Europa med storm og vandt Eurovision Song Contest i 1984. For første gang i mange år vender de tilbage til Danmark, hvor de har sagt ja til en sjælden gang at samles og gengive deres "Diggi-Loo Diggi-Lay" iført deres berømte gyldne sko på scenen i Herning. Herreys har ikke udgivet ny musik siden 1995, men Richard Herrey har fortsat musikkarrieren som solist.

Johnny Logan
Manden, der er blevet kaldt selveste Mr. Grand Prix, går på scenen i Herning med sit nok største hit "Hold Me Now". Nummeret, der er et af de mest kendte og elskede vindernumre i grand prix-sammenhæng, ikke mindst herhjemme, tog guldet ved Eurovision Song Contest i 1987. Det var dog ikke Logans første sejr. Allerede i 1980 vandt han den europæiske sangkonkurrence med "What's Another Year". Desuden skrev han vindersangen i 1992, "Why Me", der blev fremført af Linda Martin. Johnny Logan har løbende turneret og udgivet album, senest "Nature Of Love" fra 2010.

Brotherhood of Man
Engelske Brotherhood of Man har rekorden, når det gælder salgstal i grand prix-sammenhæng. Med deres vindernummer fra 1976, "Save Your Kisses For Me", solgte de hele seks millioner singler på verdensplan, og de har lige siden turneret verden tynd med nye og gamle numre. Bandets seneste album har dog 11 år på bagen. Gruppen består af Nicky Stevens, Sandra Stevens, Martin Lee og Lee Sheriden.

Køb billetter til showet på Billetnet.

Se Herreys i Eurovision Song Contest 1984 her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA