Nyhed

Vesterbro Festival under massiv kritik

Festivalen kritiseres fra flere sider for manglende gennemsigtighed og dårlig behandling af bands

I den kommende weekend løber Vesterbro Festival af stablen i Den Brune Kødby i København. Omkring 80 bands skal spille på årets festival, der nu møder stor kritik fra flere sider.

Folkeoplysningsudvalget under Kultur- og Fritidsforvaltningen i København har således iværksat en undersøgelse af Vesterbro Festival, og ligeledes af øvelokaleforeningen MUVE, som er nært forbundet med festivalen. Det sker efter anklager om, at foreningen har ekskluderet flere kritiske medlemmer, og at der ikke er gennemsigtighed i bestyrelsen og i festivalen. Det skriver politiken.dk.

Også Jesper Nordahl, næstformand i Københavns Kommunes Musikudvalg og den ene formand i Dansk Live, retter kritik mod Vesterbro-festivalen. Han udtaler til politiken.dk:


"Vi har snart mange gange advaret unge musikere mod at spille på Vesterbo Festival. Men der er så mange helt unge, spritnye bands, som gerne vil optræde, og det kan man jo godt forstå, de vil. Men fordi, de er helt unge og måske lidt naive, så lytter de ikke til historierne om, at der er inhabilitet i festivalens ledelse, at der er dårlig opførsel overfor bands og frivillige og ugennemsigtighed i regnskaberne i festivalen og øvelokaleforeningen".

Festivalens formand og menigt bestyrelsesmedlem i MUVE, Peter Møller, afviser kritikken og hilser kommunens undersøgelse velkommen:

"Det skal de være velkomne til. Vi lægger gerne alt frem. Vi er positive over for undersøgelsen, og vi er sikre på, at vi lever op til de regler og egne vedtægter, der er i foreningen. Der er ikke noget at komme efter", udtaler Peter Møller til politiken.dk.


Når Vesterbro Festival i weekenden løber af stablen, bliver det med navne som Dance With Dirt (billedet), Mechanical Bird, Esben Svane, Freja Kirk, Kadie Elder, Helmet Compass, Kinck, Mads Beldring, Santiago og Fitness Figures.

ANNONCE