x

Festivaler øger musikpirateri på nettet

Festivaler øger musikpirateri på nettet

Ifølge en ny undersøgelse, foretaget af Spotify - via CBR - øger festivaler åbenbart online musikpirateri. Selskabet har fundet frem til, at musikken, der spiller på festivaler har en høj bevågenhed og interesse hos publikum på deres service, og efterfølgende finder folk musikken ulovligt online. Kort sagt, så bruger folk musikstreamingtjenester til at opdage festivalernes musikprogrammer, for derefter at downloade musikken gennem piratsider og lignende. 

Det mener Spotify i hvertfald selv at kunne bedømme ud fra deres egen undersøgelse, hvor de har fundet, at torrents stiger markant på en musiker på piratsider, efter de netop har optrådt på en festival, og tilføjer:

"Forklaringer på disse peaks kræver yderligere undersøgelser, men det ser påfaldende sådan ud. Akademikere og politikere, der forsker i dette emne, burde måske overveje at undersøge sådanne begivenheder, eller lignende, såsom awardshows, for at se om samme stigninger opstår."

I samme undersøgelse har Spotify også fundet frem til, at artister, som venter med at udgive deres musik på streamingsites har større sandsynlighed for at finde deres musik på piratsider, end kunstnere, som "frigiver" deres musik, og gør det tilgængeligt via streamingtjenester på udgivelsestidspunktet. Samtidig mener de, at der ikke sker en stigning i det fysiske salg, selvom man venter med at udgive sin musik via streaming. Altså kan der konkluderes - i hvertfald fra Spotifys side - at der ikke er nogen økonomisk gevinst ved at udelukke streamingtjenesterne, når musikere udgiver nyt materiale. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA