x

Roskilde Festival sætter gang i hitlisten

Roskilde Festival sætter gang i hitlisten

Roskilde Festival er en fantastisk messe for musik, og det er således ikke overraskende, at hitlisterne efterfølgende bærer præg af den eksponering, musikkøberne/publikum fra festivalen er blevet udsat for. Især drejer det sig om plader, der allerede har solgt godt nok til en tidligere top 100-placering, som var røget ud i takt med dalende interesse og nu, efter optræden på Roskilde, har fundet vej til kundernes bevidsthed og købelyst igen og dermed skabt en såkaldt re-entry på hitlisten.

The Strokes' (billedet) optræden på Orange har ansporet hele to re-entrys på top 100 både med debuten ”Is This It” (93), og den seneste ”First Impressions On Earth” (87). Også Morrissey har fået to plader på igen: ”You Are The Quarry” (88) og Ringleader Of The Tormentors (76). Placebos ”Meds” (89), Rufus Wainwright ”Want Two” (71), og hans søster Martha med sit selvbetitlede album har ligeledes fået plads på top 100 igen med en re-entry på 84. pladsen

Århusianske Under Byen er gledet ind igen med albummet ”Samme Stof Som Stof” (72), The Streets med ”The Hardest Way To Make An Easy Living” (64) og Scissor Sisters' (60) selvbetitlede album har også solgt godt igen. Figurines ”Skeleton” er genoplivet på 55. pladsen, mens Jenny Wilson har fået plads nummer 56 med ”Love And Youth” og Sigur Rós ligeledes genplacerer sig med ”Takk” (51). Franz Ferdinands ”You Could Have It so Much Better" kommer på listen igen på en 39. plads, og Veto må have gjort et stort indtryk på Odeon-scenen, for de er er denne uges ”re-entry-højdespringer” med "There’s A Beat In All Machines" på 30. pladsen. Og de meget roste danske heavyrockere Volbeat tager et tigerspring op af listen – fra plads nummer 79 til nummer 18.

Roger Waters' brag af en afslutningskoncert søndag har helt sikkert fået et par musikelskere eller to til læderet, da både Pink Floyd-klassikeren ”The Wall”, der godt nok ikke er en re-entry, er kravlet fra 25. til 19. pladsen, og ”Wish You Were Here” (62) er kommet ind igen. Waters fremragende liveplade ”In The Flesh” er til gengæld kommet ind på top 100 for første gang på plads nummer 75.

Af andre nyheder på listen, der kan forklares af Roskilde-optrædener, kan nævnes Matisyahu med ”Youth”, der lander direkte ind på 50. pladsen. Også Death Cab For Cutie med albummet "Plans" sniger sig akkurat ind på 96. plads og lander dermed for første gang på top 100.

Se de øverste 40 pladser af hitlisten


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA