x

Roskilde er klar med afro-dans, bluegrass og country

Roskilde er klar med afro-dans, bluegrass og country

Roskilde Festival har i mange år været kendt for at booke højaktuelle og spændende verdensmusik-navne, der både skaber fest og nysgerrighed hos festivalens publikum. Dette har arrangørerne ikke tænkt sig at lave om på lige forløbig, hvilket dagens nye navne afslører. Aoife DonovanJason Isbell & The 400 Unit, Jupiter & Okwess International og King Ayisoba & Band er netop blevet tilføjet årets plakat.

Siger navnet Aoife O'Donovan dig ét eller andet, er det højst sandsynligt, fordi du er bluegrass-fan og kender den amerikanske sanger og sangerinde fra bandet Crooked Still, som hun var med til at danne tilbage i 2001. Nu er 31-årige sangerinde aktuel med sit første soloalbum "Fossils", som hun udgav sidste år. Aoife O'Donovan med den bløde stemme er lige recepten, hvis du ønsker dig jordbunden, rustik og bredt tilgængelig folk og bluegrass.

Jason Isbell & The 400 Unit er bedst kendt fra sydstatsbandet Drive-By Truckers, men den 35-årige amerikaner har siden 2007 også etableret sig med sin solokarriere, som han startede i 2007 med albummet "Sirens of the Ditch". Sidenhen er det blevet til i alt fire studiealbum, hvor de akustisk-baserede, intime sange, der behandler tunge emner som hjertesorg og fortæller historier om komplicerede mænd, som country-musik gør det bedst. Med sig har Jason Isbell sit live-band The 400 Unit, hvor blandt andet Isbells kone Amanda Shires spiller violin og fra tid til anden synger duet med Jason.

Jupiter & Okwess International er en blanding af funk, rock, soukous og traditionelle congolesiske rytmer tilsat samfundskritiske tekster. Jupiter Bokondji dannede i 1990 Okwess International, der består af en håndplukket trop af lokale talenter, men bandet gik i opløsning, da borgerkrigen ramte Congo. En stor del af bandets medlemmer flygtede til Europa, men heldigvis fandt de alle, med Jupiter i front, sammen, efter borgerkrigen stoppede, og nu rider bandet på en enorm bølge af succes. Jupiter & Okwess International optrådte på Roskilde Festival i 2012, og nu er de altså tilbage på årets festival for at byde op til afro-dans søndag nat.

King Ayisoba er et af de mest hypede navne i Ghana for tiden, og Roskilde Festival har sikret ham til at spille på Dyrskuepladsen til sommer. King Ayisoba turnerer lige nu, for første gang nogensinde, rundt i vesten med fuldt band. Musikken kan beskrives som energisk folk, der har udgangspunkt i en tostrenget lut kaldet en kologo. I følgeskab med sin bror, som spiller på et særligt nordghanesisk jagthorn, har King Ayisoba & band skabt sin egen form for blues fyldt med besatte rytmer og call-response vokaler. King Ayisoba har tidligere været forbi Danmark alene, hvor han blandt andet besøgte det københavnske spillested Mayhem for at optræde sammen med danske Pharfar.

Årets Roskilde Festival finder sted fra 29. juni til 6. juli og byder på nuværende tidspunkt på følgende bands: Arctic Monkeys, The Black Dahlia Murder, Black Pus, Blood On A Feather, Bombus, Carcass, Corrections House, Cyral Hahn, Deerhunter, Fire! Orchestra, Future Of The Left, Haim, Hookworms, Hymns From Nineveh, Jambinai, Jenny Wilson, Julla Holter, Major Lazer, Mark Ernestur presents Jeri-Jeri, Merchandise, MØ, Nails, Psyched Up Janis, Rob Zombie, Systema Solar, Trentemøller, Earl Sweatshirt, A$AP Ferg, World's Fair, Interpol, Warpaint, Damon Albarn,Chromeo, Forest Swords, James Holden, Kavinsky og Moderat samt dagens tilføjelser og samtlige navne under Rising

Billetter er i salg og findes via GAFFA Live.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA