x

Nibe Festivals chef: Vi vil udvikle os sammen med publikum

Nibe Festivals chef: Vi vil udvikle os sammen med publikum

I år bliver den 30. Nibe Festival afviklet, i år med navne som Suede (billedet), The Offspring og Kelis som hovednavne. Festivalleder Peter Møller Madsen har været med fra den spæde start.

- Dengang skete der ikke så meget i byen, så vi ville lave narrestreger. Vi havde en legendarisk byfest dengang, men den havde vi ikke indflydelse på, så vi ville lave vores egen fest.

Hvordan er det lykkedes at få festivalen til at vokse sig så stor?

- Det har aldrig været nemt at lave at festival i Nordjylland. Jeg tror, vi flyttede festivalen på det rigtige tidspunkt, da vi i 1999 rykkede fra det flade græsareal op i skoven. Hvis ikke vi havde flyttet, så tror jeg ikke, festivalen havde eksisteret i dag.

Hvad var den større grundtanke med festivalen?

- Øl, fisse og hornmusik (griner). I dag siger vi dog musik, miljø og mennesker. Det handler om at give mennesker et åndehul. Vi vil gerne på positiv vis hjælpe publikum med at bryde grænser og komme ud af trummerummen. Det handler om mere end bare musikken.

Var Roskilde i tankerne, da I startede festivalen?

- Ja, helt sikkert. Det var det, der gav mig lysten. Jeg havde selv arbejdet på Roskilde i årene forinden. Jeg var der faktisk helt til 1992. Men vi kom til at være for tæt på Roskilde, og nu ligger festivalerne jo i den samme weekend.

Hvad har været den største begivenhed i Nibe Festivals historie?

- Det var det år, hvor vi rykkede i skoven, og der faldt 60 millimeter regn på åbningsdagen inden for kort tid. Det var vi ikke gearede til. Vi vidste ikke, hvordan skoven ville opføre sig. Vi havde ikke organisationen eller redskaberne til at håndtere uvejret. Men vi klarede den og stod sammen og løftede opgaven. Og så kunne vi pludselig perspektivet i det her. Nu var vi blevet en rigtig festival.

Hvad har været din vildeste eller sjoveste oplevelse i din tid som festivalleder?

- Et par øjeblikke har rørt mig meget. Da min søn optrådte som Kim Larsen til børnekoncerten, måtte jeg lade nogle tårer trille. Og da en hardcore medhjælper på smuk vis blev velsignet af en vores dygtige præster fra kirketeltet. Det fik også vandet frem i øjnene. Det var smukt.

Og din værste oplevelse?

- Vi har jo mistet et par gæster i festivalens tid. Det påvirker os meget. Det er forfærdeligt, at nogen er kommet glade i skoven og ikke er kommet ud igen. Og det irriterer mig grænseløst, når vi enkelte år har oplevet mennesker, der ikke har opført sig ordentligt. Det er heldigvis minimalt, hvad vi har oplevet af negative ting, og det er dejligt at vide, at vi har en toptrimmet sikkerhedsorganisation.

Hvad er din største musikalske oplevelse?

- Kent-koncerten i 2008 var en stor oplevelse, selvom den var fejlplaceret på en lørdag nat, hvor publikum ville have fest. Og så var der Scissor Sisters-koncerten i 2010, der blev afviklet i et frygteligt vejr. Men de gav sig fuldt ud og ofrede sig og blev lige så våde som publikum. Bandet selv var helt vilde, da de gik af scenen, fordi publikum blev og det var en kæmpe fest.

Hvad er planerne for fremtidens Nibe Festival?

- Vi skal udvikle os sammen med vores publikum. Vi analyserer på deres oplevelser og ønsker og tilpasser os efter det. Men det gør heller ikke noget, vi engang imellem går målrettet efter det, vi gerne vil. Det handler også om at give publikum noget, de ikke regner med at få.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA