x

Roskilde: Positivt, at NorthSide-ejere sælger bookingbureau

Roskilde: Positivt, at NorthSide-ejere sælger bookingbureau

Roskilde Festival er positiv over for dagens nyhed om, at de to musikbookere Brian Nielsen og Flemming Myllerup har solgt deres firma Skandinavian Cph for at koncentrere sig om de tre festivaler NorthSide, GrimFest og den nystartede Tinderbox. Salget sker som følge af den megen kritik, der har været i medierne og musikbranchen af Nielsen og Myllerups dobbeltroller som både musikbookere – altså udbydere af musik – og festivalarrangører, hvilket for nylig førte til en trussel om boykot af Skandinavian-bands fra de fire festivaler Roskilde, Smukfest, Jelling og Nibe. 

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

– Vi fravalgte at forhandle kunstnere med Skandinavian, fordi vi ikke mente, det gav en fair konkurrence blandt festivalerne med de dobbeltroller, som de havde. Vi er derfor umiddelbart positivt stemte over for dagens udmelding fra Skandinavian, og vi afventer at høre de nærmere detaljer.

Anders Wahrén har ikke lyst til at udtale yderligere, før han har hørt mere om den nye konstruktion af Skandinavian.

Kritikken af Nielsen og Flemming Myllerup kom frem, efter at NorthSide i sidste måned offentliggjorde sit engagement i den nye Tinderbox-festival, der for første gang finder sted i Odense i juni næste år. Der var dengang også kritik af en anden Tinderbox-samarbejdspartner, Beatbox Concerts, for en lignende dobbeltrolle. Beatbox Booking-direktør Peter Sørensen udtalte efterfølgende til GAFFA, at man før sommeren 2014 havde adskilt firmaet Beatbox i bookingbureaet Beatbox Booking og koncertarrangøren Beatbox Concerts netop for at undgå en sådan dobbeltrolle.

Morten Elley overtager med virkning per 30. september 2014 ejerskabet af Skandinavian Cph og vil sammen med Theis Smedegaard og Sarah Sølvsteen udgøre ledelsen i Skandinavian Cph fremover. De tre har alle tidligere været menige medarbejdere i Skandinavian. Flemming Myllerup og Brian Nielsen overdrager alle bookingaktiviteter til det nye selskab, blandt andet fra Skandinavian International, der lukker.

En række ældre Skandinavian-navne, eksempelvis Lars H.U.G., Michael Falch og TV-2, er tilknyttet bookingbureauet Skandinavian Domestic, der nu har eksisteret i fem år og er ejet af Bo Andersen og Stener Nielsen. Skandinavian Domestic er nu i fuld gang med at finde ny adresse i Aarhus. Om firmaet fortsat kommer til at hedde Skandinavian Domestic, Skandinavian Aarhus eller noget helt andet vides endnu ikke.
 
Det gamle grundselskab SkandinavianBookingManagement, som blandt andet tegner lejekontrakten til de nuværende kontorlokaler, vil i den forbindelse blive nedlagt.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA