x

Dr. Dre fylder 50: Her er hans 10 bedste sange

Dr. Dre fylder 50: Her er hans 10 bedste sange

Dr. Dre har en lang stribe af megahits bag sig, der tager dig tilbage i tiden. For uanset om du hørte Dr. Dre til teenagefester, på børneværelset eller i byen har de fleste af os minder knyttet til raplegendens musik. I dag fylder Andre Romelle Young, rapper, producer og forretningsmand 50 år.

GAFFA tager dig i den anledning med på en både auditiv og visuel rejse gennem Dr. Dres næsten 30-årige karriere lige fra det massive gennembrud med rapgruppen N.W.A. til samarbejdet med store navne som Snoop Dogg, 2Pac og Eminem.

Se og hør 10 af hans bedste sange her: 

N.W.A.: "Straight Outta Compton" 

I slutningen af 1980'erne var Dr. Dre med i gruppen N.W.A. (som står for Niggaz Wit Attitudes), der blev pionerer inden for gangsta-rappen med deres voldelige tekster proppet med profane udgydelser. Her er titelnummeret fra deres skelsættende debutalbum.

 

Dr. Dre ft. Snoop Doggy Dogg: "Nuthin But a G Thang"

Se en meget ung Snoop Dogg i videoen til "Nuthin' But a G Thang" fra 1992, der både indeholder et lækkert tilbagelænet beat og blottede bryster.

 

Dr. Dre: "Let Me Ride" 

I videoen til "Let Me Ride" fra 1993 kan du spotte både Ice Cube (som i øvrigt var ét af de originale medlemmer i N.W.A.), Dres stedbror Warren G og rapperne The D.O.C. og The Lady of Rage.

 

2Pac ft. Dr. Dre: "California Love"

Man kan næppe komme uden om Dr. Dres legendariske samarbejde med 2Pac på "California Love" fra 1995. Sangen nåede toppen af Billboard Hot 100 og lå som nummer et i to uger. Videoen er inspireret af filmen "Mad Max Beyond Thunderdome" og foregår i ørkenen i år 2095.

 

Dr. Dre ft. Snoop Dogg: "Still D.R.E."

Bouncende biler og letpåklædte kvinder er næsten et varemærke for rap-genren. I videoen her fra 1999 bliver stilen kørt fuldt ud. Læg desuden mærke til Eminems sekundlange gæsteoptræden.

 

Eminem ft. Dr. Dre: "Guilty Conscience"

I "Guilty Conscience" fra 1999 starter videoen ud med Dr. Dre som den gode engel på skulderen af en fyr, der som hans gode samvittighed taler ham fra at røve en kiosk, mens Eminem er den lokkende djævel.

 

Dr. Dre ft. Eminem: "Forgot About Dre" 

Dr. Dre fik et succesrigt samarbejde med den platinblonde rapper Eminem. Med "Forgot About Dre" fra 2000 vandt duoen oven i købet en Grammy for Best Rap Performance by a Duo or Group.

 

Dr. Dre ft. Snoop Dogg, Kurupt og Nate Dogg: "The Next Episode"

Natklubstemning, strippere og cool attitude er hovedingredienserne i videoen til singlen "The Next Episode" fra 2000.

 

Ice Cube ft. Dr. Dre og MC Ren: "Hello"

I endnu en video proppet med biler og damer rapper Dr. Dre med tidligere gruppe-kollega Ice Cube og MC Ren på singlen "Hello" fra 2000.

 

Dr. Dre ft. Eminem og Skylar Grey 

"I Need a Doctor" er et af de nyere udspil fra Dr. Dre fra 2011. I videoen kører Dr. Dre galt i sin bil og ender i koma. Videoen har adskillige tilbageskuende klip fra Dr. Dres karriere og privatliv. Videoen ender ved rapperen Eazy-E's gravsted. Og dermed slutter vi, hvor vi begyndte. Eazy-E kickstartede nemlig Dr. Dres karriere som grundlægger og medlem af rapgruppen N.W.A. Eazy-E døde af aids i 1995, 31 år gammel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA