x

Historisk Odense-pladebutik lukker og slukker

Historisk Odense-pladebutik lukker og slukker

Pladebranchen lider endnu engang et stort tab. Trods et stigende pladesalg og store forhåbninger om, at vinylpladen nu endelig og solidt er tilbage på de danske pladehylder, må den fynske pladebutik Moby Disc nu dreje nøglen om efter mere end 27 år som Fyns førende pladeforretning.

Meldingen kom i går eftermiddag på Moby Discs Facebook-side, hvor der blev slået en video op med Tom Waits-klassikeren "Closing Time" samt teksten "18-04-15" og en sur smiley. Der er altså præcis halvanden måned til, at Moby Disc lukker dørene for offentligheden.

"Blandt årsagerne er en for høj husleje i en kommuneejet ejendom, flere vejlukninger i City og et pladesalg, der ikke kører som forudset", fortæller indehaver Per Ellegaard til Fyens.dk.

Moby Disc lukker dog dørene med manér, da butikken den 18. april vil lægge hus til gravøl og livemusik fra AC/DC-coverbandet AD/HD.

Moby Disc er dog ikke helt ved vejs ende, da butikken fortsætter som online-butik, der skal bestyres af Per Ellegaards søn.

Også Aarhus er ramt af en pladebutikslukning, da Stardust netop har oplyst, at den også drejer nøglen om, efter fem år. Læs mere om Moby Disc-lukningen her. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA