x

Guide: Dette skal du høre til Sónar Copenhagen

Guide: Dette skal du høre til Sónar Copenhagen

Hvis du stadig er i tvivl om, hvad der skal ske denne weekend, så køb en billet til Sónar – en af verdens mest anerkendte elektroniske musikfestivaler, som lander i København for allerførste gang. Folkene bag har samlet nogle af de største stjerner inden for genren. Udover det bruger de også platformen til at introducere lovende lokale navne. Om du foretrækker at fordybe dig i et melodisk, melankolsk univers, rave til technotoner eller synge med på popmelodier, kan du her finde alt, hvad hjertet begærer. Kom for oplevelsen, fællesskabet, kreativiteten og for at overvære, hvordan teknologiens charme er med til at skabe mindeværdige stemninger.

Sónar Copenhagen finder sted i DR Koncerthuset fredag den 13. marts og lørdag den 14. marts. Find billetter via GAFFA Live

Nedenfor finder du en liste over otte Sónar Copenhagen-navne, du ikke bør gå glip af: 

Jon Hopkins (billedet)

Brian Enos protegé er ikke den typiske producer, man støder ind i bag pulten. Du kender ham måske som keyboardspilleren i Imogen Heap, men ud over det har Hopkins samarbejdet med utallige kunstnere indenfor både musik- og filmbranchen. Hans egne produktioner har været del af hvert Coldplay-album siden 2008, og sangeren Chris Martin har blandt andet udtalt: "Hopkins kan spille flere toner på 10 sekunder, end hele vores band kan på otte timer."  Hans musik er præget af fortællende elementer, som tager én igennem et mystisk, scenarisk univers. Immunity-albummet fra 2013 er blevet spået til at være årtiets bedste. Se ham live for at opleve, hvordan den eksperimenterende komponist bevæger sig med ekskvisit elegance bag pladespillerne. 

Zebra Katz

Hvis du allerede har haft fornøjelsen af Mykki Blancos psykedeliske musikvideoer, så  forestil dig en live-performance i samme stil. New Yorkeren Ojay Morgan aka Zebra Katz sprang nemlig ud af samme bølge LGBT-hiphoppere som Blanco og Cakes Da Killa, der har krævet plads på den homofobiske musikscene. Modeikonet blev verdensberømt, da designeren Rick Owens satte Ima Read sangen på repeat under catwalken til modeugen i Paris i 2012. Selv hvis du ikke er til minimalistiske house beats og en avantgarde rapperstil, kan du med Ojays baggrund i performance art stadig forvente et særdeles underholdende show. 

Âme 

Mød Kristian Beyer og Frank Wiedemann fra Berlin – duoen, som har eksisteret siden 2003. Med indflydelser fra blandt andet Detroit-technoscenen, Stevie Wonder og Herbie Hancock, skaber de deep house med sjæl. Drengene har været nomineret til DJ Award for Best Electronic Performance. Tracket Rej fra 2006 gjorde dem verdensberømte. Selvom de producerer musik sammen, er det ofte kun halvdelen af duoen, der optræder live. Vær dog sikker på, at sveden kommer til at dryppe på dansegulvet.  
 

Sau Poler

Pau Soler har kun været i gang siden 2012, men er en lovende dj fra en lille by uden for Barcelona. Hans lyd er en blanding af sommer, Four Tet og Bonobo. De solrige R&B-melodier får enhver i skønt humør. Han har allerede spillet til events i blandt andet Barcelona, Paris, New York og Amsterdam. Tjek hans cool, visuelle univers på http://saupoler.tumblr.com/Sekuoia

Velkommen til den 21-årige Patrick Alexander Bech-Madsens bløde, drømmende verden, hvor elektronisk og organisk smeltes sammen for at skabe en fornemmelse af en varm sensommernat. Med inspiration fra blandt andre Tame Impala og Ratatat, sammensætter Patrick synths, vokaler, trommer og guitar og tager lytterne med på en beroligende, følelsesmæssigt ladet rejse. 

AV AV AV

Trioen består af producerne DJs ELOQ, UNKWON og DJ E.D.D.E.H. De plejede at lave musik hver for sig, men da de i leg producerede deres første track All Good i 2014, faldt fans verden over pladask for deres glødende sommervibrationer. Oktober 2014, blot et halvt år efter, optrådte de allerede i Koncerthuset foran 1,500 mennesker. Drengenes forskellige personligheder og måder at lave musik på resulterer i en lyd, som er melodisk, anarkistisk, instrumental og enormt fængende. 

Metronomy

En af de nu mest kendte grupper inden for den elektroniske popscene startede ud med at være forsangerens Joseph Mounts soloprojekt. Efter flere musikalske faser fandt de deres definerende lyd og lavede The English Riviera-albummet, som blev gennembruddet for de unge romantikere. Deres euforiske, elektroniske poptoner er krydret med alt fra hiphop til R&B. Man kan umuligt været gået glip af de iørefaldende hits I'm Aquarius, The Bay og The Look. Ud over virkelig fed musik, er deres live performances, efter sigende, et lysshow uden lige.

Kiasmos 

Vær klar på syret, fortryllende, minimalistisk techno, når de to drenge fra Island går på scenen. Ólafur Arnalds, som oprindeligt er pianist og komponist, tilføjer sin passion for akustikken til det elektroniske, mens Janus Rasmussen står for det syntetiske elektropop.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA