x

Dansk Musiker Forbund: Finanslovsforslag er fatalt for dansk musikliv

Dansk Musiker Forbund: Finanslovsforslag er fatalt for dansk musikliv

"Regeringens beskæring af tilskuddene til kulturen opleves som en her-og-nu-politik, hvor man bruger salamikniven i stedet for at forstå, hvor vigtig kultur er for hele samfundet, for turismen, for unge – ja, for danskere i alle aldre. At skære i kulturen opleves som om, regeringen ikke kan tænke langsigtet i sin kulturpolitik."

Sådan siger formand i Dansk Musiker Forbund, Anders Laursen, til fagbladet Musikeren. Han er fortørnet over regeringens nye finanslovsforslag, der lægger op til en besparelse på 418,7 millioner kroner på hele kulturområdet over fire år.

Det betyder også væsentlige nedskæringer på musikområdet, herunder 14,2 millioner inden for den rytmiske musik inden for en periode på to år. Der bliver sparet 40,9% på honorarstøtten til spillesteder, i alt 7,2 millioner kroner, og 21,4% i støtten til de regionale spillesteder, svarende til 7 millioner kroner – sidstnævnte dog først i 2017. Med andre ord vanker der store stramninger hos mange af landets store og mellemstore spillesteder. 

Også musikskolerne, landets symfoniorkestre og teatre står for skud.

"De foreslåede besparelser går markant ud over kultur- og musikinstitutionerne og dermed kulturudbuddet i hele landet. Det er fuldstændig uforståeligt, at kunstlivet skal holde for i årets finanslovsforslag, hvor man angriber både det rytmiske musikliv og det klassiske musikliv og andre områder indenfor kulturen," siger Anders Laursen.

Opdatering:

Dansk Musiker Forbund gør opmærksom på, at der kan være usikkerhed om beløb, indtil den nye kulturminister sanktionerer Musikhandlingsplanen fra maj 2015, altså før folketingsvalget og regeringsskiftet i juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA