Nyhed

Britpop-sanger får politi-tilhold mod kollega og ekskæreste

Tilholdet vedrører Paul Drapers tidligere forhold til og samarbejde med musikeren Catherine Anne Davies

Paul Draper, der er tidligere sanger i britpop-bandet Mansun, er blevet anklaget for at stalke og chikanere musikeren Catherine Anne Davies, også kendt som The Anchoress – med hvem han tidligere både har samarbejdet og haft et forhold til. Nu har han fået et polititilhold mod at opsøge eller kontakte hende.

The Daily Mail skriver, at Draper angiveligt skulle have sendt misbrugende og seksuelt orienterede beskeder til både Davies og hendes kæreste. Dette nægter han dog.

Efter Mansun gik hver til sit i 2003, vendte Draper tilbage til musikscenen for syv år siden i samarbejde med Davies. Desuden var de to dengang i et forhold sammen, men sidenhen faldt de tos både forhold og samarbejde fra hinanden.

De endelige anklager står til at blive fremført og hørt til maj næste år, hvorfor Draper kan drage på turné fra marts til april. Dog valgte retten at udstede et midlertidigt tilhold efter anmodning fra politiet, da der var 116 beviser for, at Draper skulle være skyldig i stalking af Davies.

LÆS OGSÅ: MANGLENDE SAMTYKKE: Nye anklager mod Arcade Fire-frontmand

Draper har derfor fået forbud mod at kontakte Davies og hendes kæreste samt Davies’ familie og hendes manager Sean Adams. Yderligere må han hverken tilmelde sig hjemmesider eller abonnementer i hendes navn eller nærme sig nogle af hendes boliger. Hvis han bryder nogle af disse forbud, kan han risikere fængsel.

Trods rettens beslutning om at indføre tilholdet, nægter Draper anklagerne. Han udtaler, at han ikke har været ansvarlig for de aggressive og nedsættende beskeder, og at der var en legitim baggrund for den kontakt, han selv havde taget til Davies og hendes nærmeste.

Bandet Mansun debuterede i 1997 med albummet Attack of the Grey Lantern, som indtog førstepladsen på diverse lister og dermed erstattede Blur.

I 2017 udgav Draper sit første soloalbum, som han skrev sammen med Davies.

The Anchoress har udgivet to soloalbum og i eget navn et album sammen med den tidligere Suede-guitarist Bernard Butler. GAFFAs anmelder var begejstret for sidstnævnte album.

LÆS OGSÅ: Et (for) tabt album, der var ventetiden værd LÆS OGSÅ: Mansun: Attack Of The Grey Lantern
ANNONCE