Nyhed

Punk-designeren Vivienne Westwood er død, 81 år

Den legendariske britiske designer og aktivist sov stille ind i London torsdag

Vivienne Westwood nåede at brede sit virkefelt ud til også at omfatte klimaaktivisme og designs til blandt andet Sex & The City-filmen fra 2008 og flyselskabet Virgin Atlantics stewardesse-uniformer.

Westwoods mest mindeværdige bidrag til populærkulturen var imidlertid hendes rolle i punkbølgen i slutningen af 1970'erne, hvor hun som medejer af butikken SEX i London var med til at klæde blandt andre Sex Pistols på. Hendes kompagnon i butikken var Malcolm McLaren, som var manager for det balstyriske punkband med John Lydon i front.

Nu er Westwood død, 81 år gammel. Hun døde omgivet af familie i det sydlige London torsdag, forlyder det i et Twitter-opslag fra de efterladte. "Verden har brug for folk som Vivienne for at skabe en forandring til det bedre," står der i det kortfattede opslag, som ledsages af et billede og et citat fra Westwood selv.


Westwood har de sidste mange år markeret sig med sin utrættelige aktivisme indenfor en række vigtige områder, ikke mindst i forhold til klima og miljø. Sex & The City-universet var Westwood til gengæld ikke særligt imponeret over.


"Jeg troede, at Sex And The City skulle forestille at handle om banebrydende mode, men der var intet af det, jeg så, som var i nærheden af at være mindeværdigt eller interessant," har Westwood udtalt - her citeret fra NME.

LÆS OGSÅ: Sex Pistols: There'll Always Be An England

ANNONCE