Nyhed

Efter 30 år går Microsoft Office endelig på pension

Det betyder dog ikke at de kendte programmer forsvinder, de flytter bare over i Microsoft 365 i stedet

Vi har været vandt til at snakke om Microsoft Office i så mange år, at det bliver svært at droppe det begreb igen. Men det skal vi altså til at vænne os til, for Microsoft har lige været ude og annoncere, at alt Office-relateret forsvinder.

Det vil sige at Office.com, app’en Office til mobile enheder og app’en Office til Windows bliver ændret til at være en integreret del af Microsoft-brandet, både af navn og udseende.

Microsoft 365 minder meget om den nu hedengangne Microsoft Office, men der er visse vigtige forskelle. Den største er prisen, for hvor du købte Microsoft Office en gang for alle før i tiden, så skal du betale et månedligt gebyr for at bruge Microsoft 365.

Det betyder også at Microsoft 365-brugerne konstant vil have en opdateret og ny version af de programmer der hører med i deres abonnement. Brugere med Microsoft Office skulle, og skal stadig, selv købe den nyeste version af deres software.

Microsoft Office blev lanceret tilbage i 1990, og nu er det altså tid til at gå på pension. Men hvis du ikke ønsker at sige farvel til Microsoft Office, så har Microsoft oplyst, at de stadig vil tilbyde at brugere kan købe versioner af Word, Outlook og Excel, der så ikke hører ind under Office-planen eller for den sags skyld Microsoft 365.

Udover den løbende opdatering til de nyeste versioner af programmerne i Microsoft 365, så lover softwaregiganten også, at de vil komme med en række nye funktioner til programmerne. Præcist hvad har de dog ikke oplyst på nuværende tidspunkt.

Her i løbet af november skulle overgangen til Microsoft 365 begynde at rulle ud, så det varer ikke længe inden alle brugere vil se ændringerne.

LÆS OGSÅ: Rumlig lyd på vej til Android-smartphones

ANNONCE