Nyhed

Fleetwood Mac-sanger Christine McVie er død

Sangeren, keyboardspilleren og sangskriveren blev 79 år

Christine McVie, der især var kendt som sanger, keyboardspiller og sangskriver i den storsælgende britisk-amerikanske poprockgruppe Fleetwood Mac (McVie er nummer to fra venstre på foto) er død efter kort tids sygdom, 79 år gammel, skriver The Guardian.

Den engelske sangerinde og sangskriver var medlem af Fleetwood Mac i årene 1970-95, 1997-1998 og fra 2014 og frem til sin død. Hun var en af de tre sangere og sangskrivere fra gruppens kommercielt mest succesfulde år i 70'erne og 80'erne, sammen med Lindsey Buckingham og Stevie Nicks.

Christine McVie var blandt andet kendt for at have skrevet klassikere som "Say You Love Me", "Over My Head", "Don't Stop", "Songbird", "You Make Loving Fun", "Little Lies" og "Everywhere", som hun også for hovedpartens vedkommende sang leadvokal på med sin karakteristiske, luftige altstemme.


McVie havde blandt andet en fremtrædende rolle på Fleetwoods Macs 1977-album Rumours, som med mere end 40 milloner eksemplar hører til musikhistoriens bedst solgte.

I 1998 blev McVie sammen med resten af bandet optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

Christine McVie, der var døbt Christine Perfect, udgav også tre soloalbum samt et album med Lindsey Buckingham. I årene 1968-1976 var hun gift med Fleetwood Macs bassist John McVie.


LÆS OGSÅ: Stevie Nicks afviser Lindsey Buckinghams udtalelser om fyring fra Fleetwood Mac


Hør klassikeren "Songbird":

ANNONCE