Nyhed

Guitarist-pioner fra Dr. Feelgood er død

Wilko Johnson blev 75 år

Sangskriver og guitarist for protopunk-bandet Dr. Feelgood, Wilko Johnson, er død i en alder af 75 år. Det er blevet annonceret gennem et opslag på musikerens sociale medier, hvor det også bliver oplyst, at han gik bort i sit eget hjem.

”Det her er den meddelelse, vi aldrig ønskede, at vi skulle bringe, og vi gør det med et meget tungt hjerte: Wilko Johnson er død. Han gik bort i sit hjem mandag den 21. november,” står der, mens opslaget fortsætter:

”Tak fordi I respekterer familiens privatliv i denne meget svære tid. Hvil i fred, Wilko Johnson.

Tilbage i 2013 delte Johnsons manager et opslag, hvori der stod, at Wilko Johnson var blevet diagnosticeret med terminal kræft i bugspytkirtlen. Yderligere blev det annonceret, at musikeren var ved godt mod, og at han ikke ønskede at modtage kemoterapi.

Johnson spilled guitar i bandet Dr. Feelgood fra bandets spæde start i 1971, indtil han forlod gruppen i 1977. Efter sit exit spillede han kort med The Blockheads i 1980 og udgav en række album med The Wilko Johnson Band.

Kunstnerens sidste album i selskab med selvsamme band, Blow Your Mind, udkom i 2018, og ikke engang sygdom kunne holde Johnson fra at optræde. Hans sidste koncert var nemlig blot den 18. oktober, hvor han optrådte til Planet Rocks ”Rocktober”-arrangement.

Tilbage i 2012 blev Dr. Feelgoods bokssæt All Through the City (with Wilko 1974-77) anmeldt af GAFFA, som gav det fem, flotte stjerner:

“Men så er der også momenter, hvor en The Doors-reminiscent djævledans sætter ind ("Malamut"), og man får lyst til at tømme mormors medicinskab og drikke sig omkuld i discount-øl til tonerne af Riot in Cell Block#9”.


LÆS OGSÅ: Dr. Feelgood: All Through the City (with Wilko 1974-77)

ANNONCE