Nyhed

Mobil højttaler lover at optimere sig selv

Automatisk optimering og justering af lydbilledet og en høj pris hænger nøje sammen i ny højttaler

Mobile højttalere er langt fra noget nyt, vi har masser af dem, og der findes stort set ikke en højttalerproducent, der ikke har en transportabel højttaler på hylderne.

Fælles for dem alle er dog ofte, at selvom de lyder godt, så er de sjældent optimerede til præcist det sted, de befinder sig. De færreste af os bruger heller ikke tiden på at justere dem ind, så de giver den bedst tænkelige lyd.

Audioproducenten Devialet hævder dog at have svaret. De har nemlig lige lanceret deres første helt trådløse højttaler, Mania, der gemmer på et par smarte funktioner under det elegante design.


Designet er rundt og med et håndtag på toppen, der godt kan lede tankerne hen på de kettlebells, vi kender fra fitnesscenteret – om end elegancen og luksusdelen er meget tydelig på Mania.

På forbindelsessiden understøtter højttaleren både Bluetooth og WiFi, og den har et pænt stort genopladeligt batteri, der lover at give omkring 10 timers spilletid – afhængig af den volumen du afspiller musikken med.


En højttaler som Mania placeres ideelt midt rummet, men de færreste af os har muligheden for altid at placeret højttaleren der. Det er så her Mania viser, hvor smart den faktisk er.

Hver gang højttaleren flyttes til et nyt sted, bruger den de fire mikrofoner, der er gemt i basen til at udføre, hvad Devialet kalder "Active Stereo Calibration". Den teknologi mapper rummet og finder større objekter så som vægge, så den kan tilpasse lydbilledet til omgivelserne.

Herefter bruger højttaleren de data, den får tilbage til at beslutte, via kunstig intelligens, hvordan de fire indbyggede højttalere skal indstilles for at give den optimale lydkvalitet.


Hvis højttaleren eksempelvis placeres op mod en væg, vil de forreste højttalere fungere som normalt, mens de to bagerste vil blive begrænset til at give, hvad Devialet kalder "rig lydforbedring", så der ikke kommer ekko eller uønskede akustiske lydbilleder.

Hvad højttaleren kommer til at koste i Danmark vides ikke i skrivende stund, men den amerikanske pris bliver på omkring 800 dollars.

LÆS OGSÅ: Lille skrivebordshøjttaler får markant opgradering


ANNONCE