Nyhed

John Cale afslører nyt album: ”Der er en passage, hvor hun er en tro kopi af Nico”

Han har netop delt en sang med Weyes Blood, der er et af mange navne på det nye album

Mercy er titlen på John Cales nye album, der lander den 20. januar 2023, og hvor han samarbejder med flere unge artister. En af dem er Weyes Blood, der medvirker på den anden singleforløber, ”Story of Blood.”

”Hendes rækkevidde og frygtløse fremgangsmåde til tonalitet var en uventet overraskelse. Der er endda en lille passage, hvor hun er en tro kopi af Nico,” fortæller John Cale om samarbejdet i en pressemeddelelse.


Den 34-årige Weyes Blood var selv ramt af overraskelsen, da han skrev til hende. For hun er en af dem, der brugte ungdommen på at lytte til Velvet Underground, som John Cale var med til at starte. Men hun har også lyttet til Velvet Underground-samarbejdspartneren Nico, og soloalbummet Paris 1919 var soundtracket til hendes bilture i flere år.

”Da han rakte ud til mig, var jeg overvældet. Da jeg fandt ud af, at det var til en sang, der hed ”Story of Blood,” kan I forestille jer, at jeg var lykkelig og følte en mening med dette univers,” skriver hun i et Instagram-opslag.

Sangen er én af 12 sange på albummet, hvor også Animal Collective, Sylvan Esso, Laurel Halo, Tei Shi og Actress gæster. Og i pressemeddelelsen beskriver pladeselskabet Domino det som følsomme kærlighedssange og håbefulde overvejelser om fremtiden.


Albummet bliver Cales første med nye sange i et årti, om end han har udgivet flere soundtracks siden da og et album med genindspilninger.

LÆS OGSÅ: GULD FRA GEMMERNE: Da GAFFA mødte John Cale

ANNONCE