Nyhed

Lyden af et endnu stærkt comeback: Spleen United er klar med ny single

Gutterne fra Spleen United er i dag ude med ”The Real Thing”

”Spleen United er flyvende! Og ja, vi har mere på vej…” Sådan lød udmeldingen tilbage i juni fra electrorock-gruppen Spleen United i forbindelse med udgivelsen af det hårdtpumpende og ravede nummer ”Eat The Rich” - gruppens første single i et årti.

I dag kan GAFFA skrive under på, at drengene fra Spleen United tydeligvis er et band, som holder, hvad de lover, for de har netop udgivet et spritnyt nummer, der går under navnet ”The Real Thing”.

”The Real Thing” er ifølge en pressemeddelelse lyden af ”en sampletung single, der som et primalskrig giver slip på fortiden og lukker the real thing ind. Forsanger Bjarke Niemann, med sin karakteristiske og velklingende stemme, får besøg af en ny, smuk stemme fra den danske musikscene - ejeren af denne stemme går under navnet Lleoh.


Resultatet er et knapt så rocket nummer, som man er vant til det fra Spleen United, men deres eksperimenterende lyd i ”The Real Thing” er alligevel noget, der understreger gruppens kompromisløse udtryk, som har fundet sted siden deres spæde start.

Spleen United blev dannet i Aarhus i 2003 og har siden udgivet tre roste album. Debuten Godspeed Into the Mainstream fra 2006 solgte guld, opfølgeren Neanderthal fra 2008 gik direkte ind som nummer et på den officielle danske salgsliste og har ligeledes solgt guld, mens bandets tredje album School of Euphoria fra 2012 modtog en GAFFA-Pris og en Danish Music Award.


Gruppe har desuden markeret sig som et stærkt livenavn, der på flere større Danmarks-turnéer har bragt bandet forbi et udsolgt KB Hallen, Roskilde Festival samt Grøn Koncert og NorthSide Festival.

Inden længe drager gruppen ud på en efterårsturné, hvor de optræder med sange fra hele deres bagkatalog. Spleen United kan nemlig opleves på Posten i Odense den 10. november, 11. november i KB Hallen og den 12. november i Aarhus Congress Center.

Spleen Uniteds sidste udspil School of Euphoria modtog fem, flotte stjerner af GAFFAs anmelder, som også gav det mange flotte ord med på vejen:


”Elektrorockens velmagtsdage på den danske musikscene er for længst forbi, og derfor giver det god mening, at Spleen har valgt at gå den elektroniske planke helt ud med et gennemført, helstøbt og uregerligt album, der trækker lytteren rundt i en vidunderligt farverig manege af aggressive beats, elegant sangskrivning og pågående hooks.”

LÆS OGSÅ: Stærk spleen på en sort fredag

ANNONCE