Nyhed

LYT: Livstegn fra Radiohead-trommeslager

Første single er allerede landet som forsmag på kommende album

Den 24. februar 2023 udgiver Radioheads trommeslager Philip Selway endnu et soloalbum, skriver Uncut. Det kommende album bliver hans tredje soloudgivelse og følger op på Familial fra 2010 og Weatherhouse fra 2014.

Det kommende album vil indeholde 10 sange, og allerede nu kan man høre den førstesinglen ”Check for Signs of Life”, der giver en forsmag på udgivelsen.


”Omfanget af det var meget bevidst for mig fra starten. Jeg ønskede, at lydbilledet skulle være bredt og højt, men på en eller anden måde få det til at omslutte denne intime vokal i hjertet af det”, fortæller Selway om det kommende album - her citeret fra Uncut - og fortsætter:

”En af de ting, jeg godt kan lide ved denne her plade er, at jeg ikke forsøger at skjule det faktum, at jeg er 55 år. Det føles lidt ubevogtet, frem for at se den ældningsproces som noget, der skal skjules. Jeg ønskede, at pladen skulle have den plads, så hvis du lytter til den, kan du miste dig selv i den. Næsten som et tilflugtssted”.

Det nye album er skrevet af Selway i hans eget hjem, og lyden består primært af klaver og guitar. På albummet bidrager blandt andre musikerne Quinta, Hannan Peel, Adrian Utley, Marta Salogni, Laura Moody og Valentina Magaletti.


Foruden sin rolle i Radiohead og sit soloprojekt har Philip Selway lavet soundtracket til filmene Let Me Go fra 2017 og Carmilla fra 2020, og han har også arbejdet sammen med Rambert Dance Company.

LÆS OGSÅ: Trommeslager udtaler sig om nyt Radiohead-album

ANNONCE