Nyhed

Million-donation skal øge mental trivsel hos musikbranchens unge talenter

MentalVoice støttes med 1,9 millioner kroner af Tuborgfondet

MentalVoice støttes med 1,9 millioner kroner af Tuborgfondet. Målet er at skabe rammer for øget mental trivsel og styrke hos unge i musikbranchen. Det skal blandt andet ske gennem en branchemanual, der giver viden og værktøjer, som kan bruges i praksis. 

Sådan lyder det i en pressemeddelelse. 

Som non-profit-organisation arbejder MentalVoice for at fremme mental trivsel blandt danske musikskabere og branchefolk. Det gør de blandt andet gennem podcasts, workshops, coaching og nu snart en branchemanual.

I MentalVoices egne undersøgelser giver unge musikskabere og branchefolk udtryk for, at de mangler konkret viden om, hvordan de kan stå stærkere i branchen både fra et trivsels- og performanceperspektiv.

Det skal den nye branchemanual altså nu skabe rammer for, takket være en milliondonation fra Tuborg Fondet på 1,9 millioner kroner.

Mental Voice fortæller, at pengene skal bruges på at lancere projektet, som kan give et solidt fundament i en konkurrencepræget og krævende branche. Særligt for unge musikere under 30 år.

"Musik er en vigtig del af hverdagen for de fleste. Musik sætter ord på vores følelser og løfter os. Ofte betaler musikerne dog en høj pris for at kunne udgive og spille denne musik. Vi er fast besluttet på at give dem det mentale fundament, de har brug for, til at trives i et miljø med hårde forretningsvilkår. Ikke mindst vil vi skubbe til, at vi i fællesskab netop kan skabe en musikbranche, hvor fokus på mental trivsel og mental styrke er i centrum. Tuborgfondets engagement i vores mission er afgørende, og vi ser frem til at gøre en positiv forskel sammen," siger Anders Guldhammer Vorborg, CEO og medstifter af MentalVoice.

Musikbranchen er kendt for sit høje tempo, hvilket ofte påvirker musikeres og branchefolks mentale trivsel i en negativ retning, lyder det fra Tuborgfondets programansvarlige, Mikkel Sander. 

”Der er brug for formaliseret støtte til særligt unge i musiklivet, da flere oplever trivselsudfordringer i mødet med en branche, hvor der kan være kort vej fra fiasko til masser af succes. Projektet vil desuden med branchemanualen samle og udbrede vigtig viden, som vil komme mange til gavn - ikke kun de unge, der deltager direkte. Vi glæder os til at følge arbejdet i MentalVoice," siger Mikkel Sander, programansvarlig for Kreative Erhverv i Tuborgfondet.

Projektet imødekommer udfordringen ved at tilbyde let tilgængelig viden i branchemanualen og en tilhørende podcast. Dertil kommer støtte gennem en række workshops og coachingforløb, der skal give de unge talenter værktøjerne til at skabe en lang karriere, de trives i. Projektet med titlen "Vejen til mental styrke i musikbranchen" starter i januar 2024 og strækker sig over to år.
ANNONCE