Nyhed

ALEX NYBORG MADSEN VENDER TILBAGE: ”Jeg er kommet frem til, at jeg rigtig gerne vil fortsætte med mit fag”

Den rutinerede radiovært vender tilbage til æteren efter sidste års fyring fra DR

I dag annoncerer Radio4 tilbagekomsten af en ekstremt velkendt radiostemme, Alex Nyborg Madsen. Han har takket ja til at tage foreløbig to vagter på Radio4-programmet Nattevagten, der spiller i timerne mellem 00:05 og 02:00. Det er et program, hvor den vagthavende vært engagerer sig i personlige samtaler med dem, der enten ikke kan, vil eller må sove i de ellers søvnige timer.

Alex Nyborg Madsen har brugt flere årtier som radiovært i Danmarks Radio, men blev afskediget fra sin post i forbindelse med en større fyringsrunde i september 2022. I løbet af sin karriere på Danmarks Radio har Madsen blandt andet været vært på DAB-kanalen DR X, DR P3s Fredagsbaren og DR P4s program Madsen.

Derudover er Alex Nyborg Madsen også manden bag to meget omtalte musikprogrammer med Kronprins Frederik, og den store radiostemme blev ligeledes i 2006 slået til ridder af Dannebrogsordenen – en titel, man opnår efter årtiers tro tjeneste i statslig regi.


Alex Nyborg Madsens første tjans som nattevagt bliver natten til den 22. april og anden tjans natten til mandag den 24. april. Den første vagt falder derfor præcis 20 uger efter, at Madsen for sidste gang befandt sig bag mikrofonen på DR P5. Om den nye radiotjans fortæller Madsen i pressemeddelelsen:

- Jeg har lavet masser af natradio igennem tiden, så det bliver sjovt at genbesøge den del. Jeg er selv en gammel natteravn, og jeg har altid elsket den der særlige stemning, der er på den tid af døgnet. Faktisk lavede jeg i sluthalvfemserne noget natradio, hvor jeg inddrog lytterne, opfordrede dem til at fortælle, hvad de lavede, hvor de var… dengang skrev de bare ind på fax, lyder det fra den erfarne radiovært.

Det giver på en vis måde god mening, at det netop er på programmet Nattevagten, at Alex Nyborg Madsen gør comeback. Nattevagten blev først introduceret på Radio24syv, og det er det eneste program, der fik lov at leve videre, da Radio4 overtog sendefladen. Der er altså tale om et program og et menneske, der mod alle odds insisterer på deres plads i radiosfæren.


Alex Nyborg Madsen fortæller i pressemeddelelsen, at han håber at tale med lyttere - der ligesom han selv - har skullet forholde sig til store ændringer i deres liv:

- Det er jo første gang, jeg er tilbage i æteren efter 40 år i DR, så det ville næsten være underligt, hvis vi ikke skulle tale om det der med, når livet slår en kolbøtte, hvad så? Hvad har andre oplevet? Hvordan har de håndteret det? Hvordan kommer man videre? Personligt har jeg holdt nogle måneders pause fra radio og brugt noget tid på at finde ud af, hvad jeg skal. Og jeg er kommet frem til, at jeg rigtigt gerne vil fortsætte med mit fag, så det er så fint, jeg nu får mulighed for at lege lidt med radio igen i Nattevagten, afslutter radioværten.

Radio4 sender på FM, DAB+, www.radio4.dk og på app.


LÆS OGSÅ: DR-vært: Ny fyringsrunde er "en fucking joke"

 

ANNONCE