Nyhed

KAREN MUKUPA: Jeg har lært, at jeg skal være 100 procent mig selv

Vi satte et møde op mellem singleaktuelle Karen Mukupa og hendes 23 år yngre jeg

I dag kan GAFFA præsentere premieren på Karen Mukupas nye musikvideo til sangen "Hvid pige" - anden single fra Mukupas kommende, fjerde album, som udkommer om nogle uger. 

Vi mødte Mukupa første gang for tredive år siden, da hun sammen med veninden Natasja var aktuel med duoen No Name Requested - og i 2000 talte vi med Mukupa igen, da hun udgav sin solodebut Mukupa's Law.

I anledning af det kommende album har vi bedt Mukupa genlæse den 23 år gamle artikel - og fortælle, hvad hun tænker om interviewet og den yngre udgave af sig selv, man møder deri.


"OMG! Jeg kan huske, at pladeselskabet ikke var særligt glade for det interview, for jeg var lidt for ærlig omkring, hvor jeg i virkeligheden gerne ville hen med min musik. Når jeg læser det nu, er jeg enig i, at jeg ikke solgte mig selv godt nok," siger Mukupa og tilføjer:

"Når jeg lytter til Mukupa's Law i dag, synes jeg, at det var en mega fed debutplade, som jeg fik skabt i samarbejde med Remee og kan ikke lade være med at grine over min holdning til, at det mest er folk over 30, som lytter til rock. Nu er jeg på trapperne til at blive 50 og lytter stadig ikke til rock!"

Karen Mukupa i 2000
Karen Mukupa i 2000


Men hvad har den i dag 50-årige Mukupa så lært på den livsrejse - privat og professionelt - som hun har været på siden dengang omkring årtusindskiftet?

"Professionelt har lært at jeg skal være 100 procent mig selv i den musik, jeg gerne vil skabe. På den måde tror jeg på, at man får det bedste resultat, og det er den eneste måde, folk kan mærke, at man er ægte," siger Mukupa og uddyber:

"Dengang kunne jeg godt påtage mig en persona, der hele tiden var ovenpå - én som havde styr på tingene og næsten følte, at jeg skulle “klæde mig ud” for at blive accepteret af musikbranchen og lave musik for at næsten at please andre."


Samtidig er Mukupa blevet mere realistisk og grounded i dag, hvor hun er blevet mor - og et forbillede for en del yngre kolleger:

"Nu lytter jeg meget mere til mig selv og hviler i, at jeg er den jeg er og samtidig har jeg lært ikke at tage tingene for givet. Ikke mindst har jeg lært ikke at sammenligne og måle mig med mine kollegaer, selvom det kan være svært," siger Mukupa og tilføjer:

"Jeg har også stadigt masser af drømme, men er blevet meget mere realistisk og får nok ikke det verdenshit, jeg drømte om engang, ha-ha. Det løb er nok kørt. Så er jeg også taknemmelig for, at jeg er blevet mor, og at jeg i dag kan være en inspiration for andre - en ny generation rappere, som stadig har lyst til at bruge mig og synes jeg er relevant."


Flot comeback fra Danmarks eneste afro-dronning

ANNONCE