Nyhed

BEGAVET BØRNEMUSIK: Sigurds Bjørnetime fejrer 25 års fødselsdag med stor jubilæumsturné

En af 1990'ernes væsentligste danske børnemusikudgivelser markeres med en lang række jubilæumsshows

Tænk, er det allerede 25 år siden? Ja, minsandten - og det skal naturligvis fejres.

I 1998 løb børneprogrammet Sigurds bjørnetime for første gang over skærmen, og året efter udkom albummet af samme navn - inklusive den karakteristiske kendingsmelodi og sange som "Vi kan ikke allesammen være ens" og "Pilfingerdansen," som tyve år senere skulle blive et overraskende kæmpehit i et techno-remix.

Fra næste måned og helt ind i 2024 er der så mulighed for et genhør med det klassiske repertoire, når Barrett besøger en række danske byer i anledning af jubilæet. Du kan se en samlet turnéplan lige her.


Den lange række jubilæumsshows falder i to kategorier: Barrett besøger både en række spillesteder med en jubilæums-teaterkoncert, samt hele 42 biografer over hele landet, hvor der vil blive vist nye og gamle klip, mens Barrett og guitaristen Eskild Dohn spiller live.

TikTok-fænomen

"Kan Bjørnen Bjørn finde på at stjæle en færge? Og hvad sker der for Den Grønne Pilfinger, som fik et kæmpe verdens-hit på YouTube og Tik Tok i 2020?," lyder det i Nordisk Films foromtale af biografturnéen, mens Værket i Randers - hvor Barret lægger vejen forbi den 22. oktober - præsenterer koncerten således:


"Med sig har Sigurd det helt originale teater fra TV-udsendelserne samt selvfølgelig Bjørnen Bjørn, Den grå Elefant og Den Grønne Pilfinger, som i 2020 fik sig et ægte verdenshit med Flib Flab-sangen," lyder det i  presseteksten, som fortsætter:

"Oplev Sigurd på slap line med orkester og tøjdyr, syng med på alle de kendte sange, og få et sjældent gensyn med det helt originale set-up fra DR’s kæmpesucces Sigurds Bjørnetime, som var fast på sendefladen i mere end 15 år og stadig er et stort hit på YouTube hos mere end én generation."

Flittig formidler


Barrett fulgte op med yderligere to albums med musik fra Sigurds Bjørnetime i 2002 og 2005. I de følgende to årtier cementerede han sin status som en af tidens mest markante profiler indenfor dansk børnekultur, og har stået bag en lang række TV-programmer og musikudgivelser.

I 2013 adresserede Barrett de helt store, eksistentielle spørgsmål i børnehøjde på Sigurds sange om at være til. Året efter udkom Syng julen ind med Sigurd, og i 2016 udkom dobbeltalbummet De bedste sange fra Sigurds Danmarkshistorie.

- Børn gider ikke kun høre ”Lille frække Frederik”. Børn vil meget gerne stifte nye bekendtskaber, også hvad angår musik og billeder," udtalte Barrett til Dagbladet Information tilbage i 1999 og tilføjede:


- Det er fedt for mig at kunne liste nogle ting ind og sige, at de også skal høre noget jazz, de skal høre Leo Mathiesen. De skal høre en klassisk fantasi, de skal høre Kraftwerk.

ÅH ABE: Da danske topnavne gik sammen om at give børnemusikken en renæssance

 


ANNONCE