Nyhed

ROCKHISTORIE: Dansk syrerockband udgiver nyt album - efter 50 års udgivelsespause

Et halv århundrede efter deres første koncert på Roskilde Festival er Den gamle mand og havet klar med nyt album

Den gamle mand og havet er som bekendt titlen på Ernest Hemingways roman fra 1952 om en aldrende cubansk fisker. Det er også navnet på et rockband fra Horsens, som udgav et enkelt album tilbage i 1972 og efterfølgende etablerede sig som et populært livenavn med koncert på Roskilde Festival i både '73 og '74.

Siden har bandet givet lyd fra sig af flere omgange - blandt andet med cd'en The Old Mand And The Sea 1971-1975, som udkom i 2003 og indeholdt hidtil uudgivne optagelser gruppens storhedstid. Bandets guitarist Benny Stanley døde i 2020.

Nu er Den gamle mand og havet imidlertid genopstået i en ny inkarnation og minsandten klar med et helt nyt studiealbum - 50 år efter, de indtog Roskilde Festivalen i '73 side om side med navne som Røde Mor, Gasolin, Burnin Red Ivanhoe og Alrune Rod.


Debutalbummet The Old Man & The Sea udkom i 500 eksemplarer på pladeselskabet Sonet i 1972.
Debutalbummet The Old Man & The Sea udkom i 500 eksemplarer på pladeselskabet Sonet i 1972.

- Da vi gik på scenen var hele festivalen gået i seng, men da vi spillede sidste nummer, var de fleste atter vågne! Spillede vi højt? Det gjorde vi nok - og med voldsom energi. Det var bare fedt - og det er det stadigvæk!, fortæller bandets ankermand Tommy Hansen om Roskilde-koncerten i en pressemeddelelse. Her hedder det videre om det nye album:

- III indeholder nye sange og kompositioner, og for første gang synger bandet hovedsageligt på dansk, i modsætning til deres tidligere engelsksprogede udgivelser. Bandets originale medlemmer, Tommy Hansen på hammondorgel og vokal, John Lundvig på trommer og Lasse Laursen på guitar, er stadig en del af bandet og suppleres nu af den halvt så gamle musiker Søren "Trold" Pedersen på bas og sang, hedder det i pressematerialet.


BAKSPEJLET: Da Burnin Red Ivanhoe fandt formen

ANNONCE