Nyhed

YouTube klar med regler for AI-genereret musik

Nye retningslinjer hos videogiganten skal sikre at AI-genereret musik ikke overtræder copyrightregler

Det er langt fra kun videoer, du finder på YouTube. Musik er blevet en stadig vigtigere del af tjenesten, og det betyder, at AI-genereret musik vinder hastigt frem på platformen.

Men det giver også en udfordring for YouTube, for de ønsker både at betjene de mange brugere, der ser muligheder i den nye teknologi, og samtidig beskytte de copyrights der er på musik på platformen.

Derfor har YouTube og partnere som Universal Music Group, UMG, lanceret et sæt regler og retningslinjer, for AI-musik. Regler, der i princippet burde opfordre til at bruge de nye teknologiske muligheder, mens kunstnere bliver betalt, hvis deres musik bliver brugt til fremstilling af AI-musik.


YouTube fortæller i en pressemeddelelse, at det nye retningslinjer for AI-musik skal inkludere ’den nødvendige beskyttelse’ mod copyrights-overtrædelser, og samtidig give mulighed for at partnere kan blive involveret.

Endnu er onlinegiganten ikke kommet med flere detaljer om, hvad det vil få af konsekvenser at overtræde reglerne, men de antyder, at det nye system vil blive bygget på deres Content ID-system, der i dag hjælper kunstnere med at håndhæve deres copyrights på platformen.

I løbet af de kommende måneder skulle der komme flere informationer om, hvad systemet kommer til at betyde for platformen, kunstnere og brugere og muligheden for at tjene penge på platformen.


LÆS OGSÅ: Trådløs udendørs højttaler oplades af solen

ANNONCE