Nyhed

AUTENTISK ØRKENROCK: Tamikrest kommer til Danmark

Publikum kan se frem til en særlig kulturel oplevelse, når det afrikanske band giver dansk visit til foråret

Den 29. april 2024 fyldes Rav i Brøndby med nomadisk verdensmusik, når Tamikrest indtager spillestedet.

Bandet, hvis navn betyder ”kryds” eller ”forbindelse” på sproget tamasheq, består af fem medlemmer fra forskellige regioner i verden. Sammen skaber de atmosfærisk rockmusik, som hylder nomadefolket Touareg og deres identitet, og som samtidig trækker på inspiration fra blues og andre musikkulturer.

Med tekster, der handler om længslen efter en fri verden, ønsker bandet at gøre tamasheq poesi og kultur mere tilgængeligt for folk uden for Saharas ørken.


Bandet debuterede i 2010 med albummet Adagh og har sidenhen udgivet yderligere fem album, hvoraf det seneste udkom i 2020. Deres 2017-album Kidal blev anmeldt af GAFFAs Torben Holleufer, som kaldte det en plade med et fortsat højt niveau:

”Orkestret har allerede en række berømmede plader bag sig, og så har man altså i komponist, guitarist og forsanger Ousmane ag Moussa en karismatisk frontmand, der har den aura af ørkenpoet, som skal til, når vi snakker den autentiske ørkenblues,” hed det blandt andet om albummet.

Sidst GAFFA anmeldte bandet i en koncertsammenhæng var tilbage i 2014, hvor Tamikrest spillede på Global i København. GAFFAs udsendte kaldte koncerten en livsbekræftende og psykedelisk rejse med et lysende orkester og kvitterede med fem stjerner:


”Mens de tager os alle sammen endnu et befriende nøk op i tempo på en rejse, der stadig har karavanerejsen i sig, men hvor orkestret i den grad vil festen, illustreret gennem Wonou Wallet Sidati, der nærmest klappende træder en lykkelig dans, hvor hun meget minder om en Annisette, og ørkenens sjælfulde blues bliver en fejring af livet snarere end en rapport fra fronten,” lød konklusionen i anmeldelsen.

Billetter til koncerten den 29. april 2024 koster 180 kroner og kan findes her.

Lyt også til Tamikrests seneste album nedenfor

Tamikrest: Saharablues af fornem karat

ANNONCE