Nyhed

De blev verdenskendte, da de kæmpede i krigen mod Ruslands tropper. Nu tilføjer dansk festival rockgruppen til programmet

Dansk festival udvider programmet med den ukrainske gruppe Antytila, som trak i militæruniformen, da krigen mod Rusland brød ud

Når den danske festival Engage løber af stablen den 7. og 8. juni 2024 på Kastellet i København, kan man opleve kendte danske artister såsom Magtens Korridorer, Hjalmer, Ida Laurberg og Carl Emil Petersen. I dag offentliggør festivalen endnu et navn til plakaten - nemlig den ukrainske rockgruppe Antytila, som blev kendt uden for de ukrainske grænser, da de lagde instrumenterne fra sig, og tilsluttede sig landets militær, da Rusland startede krigen mod Ukraine. 

Engage Festival bliver arrangeret af Veteranfonden, som støtter danske veteraner og deres pårørende. Ifølge formand for Veteranfonden Jeppe Michael Jensen er bookningen af Antytila en yderst vigtig tilføjelse til programmet, da man ikke må glemme, at der stadig er krig i Ukraine: 

“Der sker mange voldsomme ting i verden lige nu, ikke mindst i Mellemøsten, men krigen i Ukraine er så tæt på os, at den har potentiale til at influere vores liv og sikkerhed. Mange forstår ikke, hvor tæt på det er eller hvad der kan ske, hvis Putin ikke bliver stoppet i Ukraine. Det er en krig for fred og frihed i hele Europa, og derfor er det så vigtigt, at vi ikke glemmer krigen i Ukraine," fortæller Jeppe Michael Jensen i en pressemeddelelse. 

Antytila er altså tilbage på verdens musikscener, hvor de har spillet over 30 koncerter på tre kontinenter. Gruppen bruger koncerterne til at rejse økonomiske støtte til Ukraines militær. Indtil videre har deres koncerter indbragt næsten tre millioner kroner, som altså skal bruges i krigen mod Rusland. Ed Sheeran udgav i 2022 en ny version af nummeret "2Step", hvor Antytila medvirker. Singlen blev suppleret af en musikvideo med scener fra det krigsramt Ukraine. 


Engage Festival har eksisteret siden 2017 og ifølge formand for Veteranfonden Jeppe Michael Jensen er festivalen for alle - også musikelskere uden militærbaggrund:

“Engage er ikke en festival som alle andre, vi har et formål, og vi vil gerne noget mere end bare bringe folk sammen. Men det er på ingen måde en militærfestival, hvor man skal være veteran for at synes, det er fedt. ENGAGE er en unik oplevelse og en hyggelig sommerfest, og det er for alle, der kan lide musik,” siger Jeppe Michael Jensen.

Billetter til festivalen kan købes her. Veteraner kan bestille en gratis veteranbillet. 


LÆS OGSÅ: REPORTAGE FRA GAZA-STØTTEKONCERT: Vi håber, at håbet spirer for jer

ANNONCE