Nyhed

Dolby Atmos får nye konkurrerende teknologier

To store teknologifirmaer har arbejdet hårdt på at skabe en ny 3D rumlig lydteknologi

Navnet på den nye teknologi, der skal konkurrere mod Dolby Atmos, er Immersive Audio Model and Formats, og det er Samsung og Google, der står bag IAMF.

Arbejdet begyndte tilbage i 2020, hvor de to tech-giganter begyndte at arbejde sammen på ’Project Caviar’, hvilket var startskuddet til ideen om et åbent og royalty-frit HDR-video og 3D-audio alternativ.

Tech-giganterne forklarer på Samsungs hjemmeside, at den nye teknologi bag rumlig lyd er baseret på tre kerne-funktioner, vertikal lyd, AI scene-analyse og bruger-tilpasset lyd.


Ifølge de to virksomheder skulle IAMF sikre en mere realistisk lyd ved at give brugerne lyden både foran og bagved dem og samtidig til begge sider og over og under.

IAMF er til hjemmets tv-højttalere og soundbars, og den skulle gøre at brugerne f.eks. kan høre at fugle flyver over deres hoveder, når de ser tv hjemme.

Teknologien skulle blandt andet bruge AI til at analysere lyden i scener, og på den måde levere den optimerede lyd til den enkelte scene.


Måske kommer vi allerede til at kunne opleve den nye teknologi til januar på CES-messen i Las Vegas, men det melder hverken Samsung eller Google noget om.

LÆS OGSÅ: Harman opkøber musikhåndteringsplatformen Roon

ANNONCE