Nyhed

TILBAGE I BIOEN: Saga klar med ny dansk koncert

Prog-rock-veteranerne er endnu engang klar til at spille for deres danske fans

Canadiske Saga er hyppige gæster i Danmark, hvor specifikt Amager Bio har været velbesøgt gennem årene – senest i oktober 2022, hvor bandet spillede en udsolgt koncert. Nu er de klar med et nyt dansk visit, som næsten traditionsrigt også bliver i bioen den 19. november 2024.

Saga blev dannet tilbage i 1977 af brødrene Jim (bas og keyboard) og Ian Crichton (guitar). Gennem årene har der været flere udskiftninger, men bandet står i dag, foruden de to brødre, af Michael Sadler, Jim Gilmour, Mike Thorne og Dusty Chesterfield.

Bandet debuterede i 1978 med et selvbetitlet album og har sidenhen udgivet ikke mindre end 21 album, hvoraf det seneste, Symmetry, udkom i 2021.


Sidst, GAFFA anmeldte Saga, var i 2017, hvor de også lagde vejen forbi Amager Bio. Anmelder Rasmus Heide gav koncerten fire stjerner under titlen ”Den selvsikre simple sejr”:

”Saga kommer ind to gange for at give ekstranumre til det taktfast klappende og stampende publikum. “Wind Him Up” spiller de også i sync med deres 32 år yngre alter-egoer på scenen foran 75.000 tyskere, og det imponerer igen. Lige indtil man får øje på den meget feminine 80’er-top, som Sadler bar til udendørskoncerten i Tyskland. Nogle ting skal man bare lade ligge i fortiden,” lød det blandt andet om koncerten i anmeldelsen.

Billetsalget begynder den 6. december klokken 10 via Ticketmaster og Amager Bios hjemmeside.  


Varm op til billetsalget med bandets seneste album

Saga-anmeldelse: Teknikken stjal hjemmebanesejr


ANNONCE