Nyhed

David Jolicoeur fra De La Soul er død

Den ene tredjedel af den stilskabende hiphop-trio er gået bort i en alder af 54 år

I maj 2019 var der dømt hiphopfest i den helt store stil, da Public Enemy, Wu Tang Clan og De La Soul gav koncert i Royal Arena i København. Nu er festen imidlertid definitivt forbi for David "Trugoy the Dove" Jolicoeur – en tredjedel (og en af grundlæggerne) af De La Soul, som brød eftertrykkeligt igennem med debutalbummet 3 Feet High and Rising tilbage i 1989.

Jolicoeur blev 54 år gammel. Han har de senere år lidt af hjerteproblemer og var i 2020 kortvarigt indlagt af samme årsag. Jolicoeur offentliggjorde sin sygdom i musikvideoen til "Royalty Capes" i 2017 hvor han gav udtryk for, at han savnede at optræde live igen.

Og to år senere var han da også med, da De La Soul medvirkede i den såkaldte Gods of Rap-turné, som også bragte dem til København. "Hvis man kan sige, at de tre hovednavne til Gods of Rap repræsenterer hver sin gren af Eastcoast-rappen, må De La Soul være fakkelbærerne for det, som sidenhen er blevet døbt alternativ rap," skrev GAFFAs udsendte ved dén lejlighed og fortsatte:


"De var en del af det famøse Native Tongues-kollektiv (med bl.a. A Tribe Called Quest og Jungle Brothers) og har siden debutudgivelsen 3 Feet High and Rising i 1989 været undergrundslegender. Undergrund blev hurtigt nøgleordet. For foruden udfordringer med lyden fra start, hvilket blandt andet kom til udtryk på “The Grind Date” tidligt i sættet, var d’herrer for langt tilbage på scenen til at blæse igennem. Det var tydeligt, at De La Soul ikke var det mest kendte navn blandt aftenens navne, og energien hos de garvede gutter med mere end 30 år i gamet led da også et knæk eller to undervejs af denne årsag."

Nyheden om Jolicoeurs død slap ud søndag (12. februar, red.), i første omgang via hiphop-sitet AllHipHop. Det seneste døgn har flere kolleger postet mindeord om den afdøde - blandt andre B-Real fra Cypress Hill, som på Twitter skriver:

"Vi har mistet endnu en af hiphop-kulturens og -musikkens legender, min bror Trugoy aka Dave fra De La Soul. Hans musik vil gøre, at han lever videre i vores hjerter og sind, selvom han er væk. Men han var ikke bare en fantastisk musiker, han var et fantastisk menneske. Han betød meget for os."


De La Soul: Sun Ra Stage, Vanguard Music Festival

 

ANNONCE