Nyhed

ET SPIRENDE HAD: Upopulær mekanik klar med andet album

Brandattentatet i Ry og en søn med autisme er blandt inspirationskilderne på nyt udspil

Det er efterhånden seks år siden, Upopulær mekanik debuterede med albummet Palaver. Nu er bandet - som er centreret omkring sanger og sangskriver Kasper Marius Nørmark - så klar med en opfølger. Den har fået titlen Reptilhjerte og udkommer på fredag den 3. februar. 

Allerede nu kan man imidlertid få en forsmag på albummet i skikkelse af førstesinglen "Et spirende had," som byder på en gæsteoptræden fra Lone Slot Nielsen fra Kom vi løber. Den kan høres herunder. Albummets gæsteliste inkluderer også Jacob Valenzuela fra Calexico, som medvirker på sangen "Dødskys".

I en kort pressemeddelse forud for udgivelsen hedder det blandt andet:


"Reptilhjerte består af ni sange, som stilmæssigt er i tråd med navne som Big Thief, Wilco, Low og Grizzly Bear. En dansksproget, poetisk og halvkrøllet rockmusik med inspirationer fra forfattere som Astrid Lindgren, Suzanne Brøgger og Friedrich Nietzsche. Latinamerikanske toner og rytmer fletter sig stedvist ind i bandets genreudforskende indierock, hvor surrealismen har taget bolig i de gådefulde og sansemættede tekster," hedder det om albummet, som udkommer på Nørmarks eget selskab, Kaptajn Bjørneklo.

"I sangen sangen "Himmelspjæt" (Opkaldt efter Halfdan Rasmussens Kaspar Himmelspjæt) har jeg skrevet til den familie, som blev påvirket af tragedien, da nogle unge drenge kastede en molotov cocktail efter en indvandrerdreng i Ry. Jeg har passet drengens lillebror i en børnehave," fortæller Nørmark til GAFFA og tilføjer:


"Jeg har også skrevet om min autistiske søn og hans skolevægring i sangen "Prinsessedage," et begreb han fandt på, da han var tre år. Det beskrev de morgener, hvor himlen blev lyserød. Og jeg har skrevet en serenade til en brasiliansk kvinde, som blev min første Tinder-date i "Hud Mod Hud."   

ANNONCE