Nyhed

Forholdet mellem Roger Waters og David Gilmour når nyt lavpunkt

David Gilmour erklærer sig helt enig i sin hustrus hadefulde udfald mod Waters efter nyt interview med tysk avis

I sidste uge kunne man i den tyske avis Berliner Zeitung læse et stort interview med Rogers Waters - rocklegenden fra Pink Floyd, som besøger København til april, og som de seneste måneder har været i massiv modvind på grund af sine udtalelser om krigen i Ukraine.

I interviewet, som kan læses i en engelsk oversættelse på Waters egen hjemmeside, får den 77-årige rockstjerne lejlighed til at forklare sine synspunkter omkring såvel krigen i Ukraine som Israel/Palæstina-konflikten - et anliggende, som har ligget Waters på sinde i årevis og fået ham til at kritisere en række kolleger, som har givet koncerter i Israel.

I kølvandet på interviewet er Waters blevet genstand for en decideret tilsvining fra Polly Samson, som er gift med Waters' gamle kollega David Gilmour, og som selv har leveret tekster til Pink Floyd efter Waters' afgang i starten af firserne. Og ikke nok med det: Gilmour har delt Sampsons angreb på Twitter, ledsaget af teksten "hvert er ord er beviseligt sandt." Og det er ikke småting, Sampson beskylder Waters for.


"Trist nok er du, Roger Waters, antisemitisk helt ind i din rådne kerne. Foruden en Putin-forsvarer og en løgnagtig, tyvagtig, hyklerisk, skatteunddragende, playback-syngende, misogyn, misundelses-syg megaloman. Nok af dit vrøvl."


Samsons beskyldninger om antisemitisme henviser tilsyneladende til en passage i det nye interview, hvor Waters bliver spurgt om, hvorvidt han mener at Israels politik er sammenlignelig med nazityskland. Hertil svarer han: "Ja, selvfølgelig. Israelerne begår folkemord. Nøjagtig ligesom England i kolonitiden."

Roger Waters kan opleves i Royal Arena i København den 17. og 18. april. Der er stadig billetter til begge koncerter. Det er fem år siden, Waters sidst kunne opleves på en dansk scene. Det var i august 2018, hvor Waters gav koncerter i både Herning og København.

KOMMENTAR: Skal man boykotte musikere med vanvittige synspunkter?


ANNONCE