Nyhed

LØRDAGS-ANBEFALING: Den ukrainske rapper Alonya Alonya gæster København

Den ukrainske rapper alyona alyona tog publikum med storm på sidste års Roskilde Festival. I morgen rammer hun ALICE på Stairway og spiller sit første danske klubshow

Alyona Savranenko var en ung børnehaveklasselærer fra Kievs forstader, da hun nærmest fra dag til anden blev Ukraines største hiphop-sensation. Under kunstnernavnet alyona alyona rapper hun med en selvsikker attitude, et fængende flow og med en imponerende lyrik.

Hendes tekster er både humoristiske og politiske, og selvom alyona alyona rapper på sit modersmål - og man ikke forstår ukrainsk - går hendes nerve klart igennem.

ALICEs presse- og kommunikationsansvarlige, Anna Ullman, fortæller at de glæder sig til at indbyde til en eventyrlig aften, og at der allerede er godt gang i billetsalget. 


– Vi kan allerede se, at der kommer til at være et stort fremmøde til koncerten fra herboende ukrainere og krigsflygtninge, og vi har også oplevet interesse for alyona alyona fra menneskerettighedsorganisationer. På den måde bliver det en koncert, som taler meget ind i vores samtid og samfund. På ALICE er vi stolte af at drive et spillested for et eventyrlystent publikum, som er nysgerrige på andre musikalske perspektiver, stemmer og udtryk fra andre steder og vinkler end dem, man ellers typisk præsenteres for, lyder det. 

alyona alyonas debutalbum Ribki (“Fischlein”, et synonym for unge kvinder) strøg hurtigt til tops i Ukraine efter sin udgivelse i oktober 2018. Hun rapper humoristisk om, hvordan det er at være den “største fisk” – og ikke passe ind i tidens snævre skønhedsideal. Sangen “Salischaju swij dim” (“I leave my house”) blev uofficiel nationalsang for de mange ukrainere, der ønsker at forlade deres ophav for en bedre fremtid. Og efter Ruslands invasion af Ukraine har den fået en helt anden betydning.

ANNONCE