Nyhed

Sonos nye højttalere afsløret i stor læk

Sonos Era 300 og 100 dukker angiveligt op i løbet af de næste par uger. Her er hvad vi allerede nu ved om dem

Det har længe været ventet, at Sonos er på vej med nye produkter, og nu forlyder det, at deres Era 300 og 100 skulle dukke op i løbet af marts. Det står at læse på internetmediet The Verge.

Det er også The Verge der har skaffet marketingsbilleder af de nye højttalere, og de fortæller samtidig at Era kommer til koste omkring 450 dollars, eller lige over 3.000 kroner her i Danmark, mens Era 100 bliver lidt billigere, omkring 250 dollars, eller små 1.800 kroner.

Era 300 er, ifølge The Verge, udviklet til at understøtte rumlig lyd, men skulle angiveligt ikke understøtte de titusindvis af Dolby Atmos-sange, der ligger på Apple Musik, og fordi Sonos har et retsligt opgør med Google, er der meget der tyder på, at Google Assistant kan ende med at blive droppet fra den nye højttaler.


Era 300 skulle komme med både Bluetooth-lyd samt port til input via usb-c, og det samme gælder for Era 100 – der omvendt må undvære understøttelse for rumlig lyd.

Meget tyder på, at Sonos har gang i at gøre deres produkter langt mere fleksible omkring brug, nu hvor de både har netværk, Bluetooth og fysiske forbindelser til omverdenen.


De to højttalere vil komme til at understøtte WiFi 6, Bluetooth 5.0 og AirPlay 2, og The Verge fortæller at Sonos samtidig vil sælge en adapter til usb-c-lyd, samt en adapter til ethernet-port – som ikke findes på nogle af de to højttalere.

Era 300 vil, rent størrelsesmæssigt, lægge sig mellem Sonos One og Sonos Five, den har indbygget seks drivere der peger fremad, til venstre, til højre og op. Den kan kobles sammen med Arc eller Beam (Gen 2) og fungere som baghøjttalere til surround sound, mens to af højttalerne kan levere ægte stereo og ægte Atmos surround sound.

The Verge fortæller at højttaleren vil kunne streame rumlig lyd fra Amazon Music Unlimited, men der skulle endnu ikke være en aftale med Apple om at streame deres Dolby Atmos på Era 300.


Era 100 vil, som nævnt, ikke have rumlig lyd og kommer heller ikke med højttalere der skyder lyden opad. Den minder meget om Sonos One dog med en ekstra tweeter der skulle kunne levere ægte stereolyd.

LÆS OGSÅ: Nyt headset bruger knoglerne i kraniet til at sende musikken til ørerne

ANNONCE