Nyhed

BÆREDYGTIGT MERCHANDISE: Eee Gee hopper med på den grønne bølge

Eee Gee vil mere med til at redde planeten gennem bæredygtigt merchandise

Emma Grankvist, som står bag Eee Gee, har haft stor medvind det sidste år, hvor hendes sange er blevet blæst godt igennem i radioen. Med stormende succes har hun med albummet Winning gæstet flere scener rundt om i landet og blandt andet høstet intet mindre end fem stjerner i en anmeldelse hos GAFFA med sin optræden på Hotel Cecil i København.

Det er ikke kun musikken, Eee Gee-sangeren har et talent for. Ved hjælp af genbrugstekstiler fra Røde Kors Råstof har hun kastet sig ud i at sy nyt tøj og muleposer, som skal sælges som merch til hendes hendes kommende Forever Dreaming Tour.

Sy musik og spille mulepose. Eller spille musik og sy mulepose? Det ville ikke undre nogen, hvis man kommer til at blande tingene rundt på den måde, sådan som Emma Grankvist, mulitasker. Eller multiposer:

”Jeg har siddet i studiet hver eneste dag og skiftevis skrevet og indspillet musik, samtidig med at jeg i hånden har syet en masse gamle jeans om til muleposer. De har sidenhen fået det fineste broderi syet på. Hver eneste T-shirt og mulepose er på den måde fuldstændig unik. Tanken om at de muleposer, jeg selv har syet, mens jeg har indspillet mine sange, nu skal ud at leve hos de mennesker, der lytter til den selvsamme musik, er jo helt fantastisk,” udtaler Emma Grankvist.

Røde Kors Råstof – et genbrugsprojekt – redder tøj, som ikke bliver solgt grundet fejl og mangler. Derved videresælges det, til eksempelvis Emma, så det alligevel kan få nyt liv.

Det er ikke helt tilfældigt, at ideen til bæredygtigt merchandise er opstået, da Grankvist selv udvider sin garderobe ved hjælp af en overvejende andel genbrugstøj. Hun sætter fokus på den unødvendigt enorme mængde tøj, som dagligt produceres med underbetalte medarbejdere:

”Jeg får ekstremt ondt i maven ved tanken om at medvirke til underbetalt arbejde på diverse sweatshop-fabrikker i Asien, som hver dag producerer mange tons tøj, som vi virkelig ikke har brug for. Det har været noget med lige at regne ud hvordan vi kunne gøre produktionen af tøjet mere bæredygtigt - og samtidig ikke brække halsen økonomisk.”

Man kan få fat i de unikke produkter, som Eee Gee-Emma selv har skabt, til en af de 11 koncerter, som hun spiller i løbet af det nye år. Du kan i øvrigt også opleve hende live til årets GAFFA-Prisen, der løber af stablen torsdag den 2. marts i Musikhuset Aarhus. 

LÆS OGSÅ: Eee Gee tager på stor danmarksturné

ANNONCE