Nyhed

Belle & Sebastian vender tilbage i nyt popformat

Umiddelbare Belle & Sebastian lader os flygte ind i deres musikalske univers

Vi er kun akkurat trådt ind i det nye år – men Belle & Sebastian er allerede klar til slippe sit nye album Late Developers fri på fredag den 13. januar. I en pressemeddelelse fortæller Stuart Murdoch stolt om tilblivelsen af den første, fængende og poppede single fra albummet og sit første møde med sin egen stemme derpå:

”Jeg cyklede gennem Skotland sidste sommer, og lyttede til et mix af sangen (”I Don’t Know What You See In Me, red.)”. Den var skrevet og produceret til os af vores ven, Pete ’Wuh Oh’ Ferguson. Da jeg lyttede til den, følte jeg mig heldig at være den første, der fik muligheden for at synge den," udtaler Murdoch og fortsætter: 

"Jeg lod min stemme stige og falde på måder, som den måske aldrig har kunnet tidligere. Og jeg fortsatte gennem marker af guld og grønne skove og jeg tillod mig at glemme, at det var Belle & Sebastian og lod som om, at det var det seneste hit på en eller anden tilfældelig radiostation. Al musik er en form for flugt, og måske vi har formået at flygte lidt længere end normalt med denne uventede lyd. Tak Pete!”

Det er beundringsværdigt hvordan Murdoch, ifølge sig selv, formåede at zoome ud og anskue sin sig selv fra et andet perspektiv. Det vidner noget om hans evne til at give sig hen – i dette tilfælde til musikken – hvilket måske er en væsentlig forudsætning for at kunne skabe noget. Måske er det flugten og fordybelsen ind forskellige ting, som i virkeligheden gør os til mennesker.  


Ovenpå top-10 albummet, A Bit of Previous, fra 2022 udkommer Late Developers. Og Playground Music - der udgiver albummet i Danmark - beskriver efterfølgeren som værende en solbrun fætter/kusine til albummet fra sidste år. Det viser endnu engang Belle & Sebastians kendetegn indenfor musikken, hedder det i pressemeddelelsen, som fortsætter:

”Det friske og umiddelbare, der samtidig også besidder den Belle & Sebastian-je ne sais quoi, bandet altid har besiddet. Eller sagt med andre ord, Belle & Sebastian er der altid for dig med de perfekte ord eller den helt rette melodi til øjeblikket.”


Med en kombination af sange, som sætter sig fast som ørehængere, en psykedelisk poppet lyd og hengiven jangle-rock har Stuart Murdoch og resten af bandet skabt et univers, som man kan flygte ind i, når man trænger til et knus i form af toner sammensat med tekst, der rammer trommehinden.

LÆS OGSÅ: Mens vi venter på det store kunstneriske comeback

ANNONCE