Nyhed

Copenhell efter tysk Pantera-afbooking: "Folk fortjener en chance en mere"

Metalbandet Pantera fjernes fra tyske rockfestivaler, mens Copenhell beholder dem på plakaten

To af Europas største rockfestivaler, Rock Am Ring og Rock Im Park, har i går oplyst, at de har fjernet metalbandet Pantera fra plakaten. Her forklarer de, at beslutningen er et resultat af ”intensive samtaler med artister, partnere og festivalens fans”, efter at de to festivaler har mødt en bred kritik for efter at have annonceret metalbandets deltagelse. Kritikken er særligt rettet mod Panteras vokalist, Phil Anselmo, der under en hyldestkoncert i USA i 2016 kvitterede for sin optræden med en nazihilsen og et ”white power”-udråb.

Metalbandet Pantera brød på ganske dramatisk vis op efter udgivelsen af albummet Reinventing the Steel fra 2000, men i 2022 rygtedes det blandt fans, at de resterende medlemmer planlagde en reuinon, hvilket viste sig at være sandt.

Selvom de tyske festivaler har fjernet Pantera fra plakaten, er det fortsat muligt at opleve metalbandet med Phil Anselmo i front, når Copenhell løber af stablen mellem den 14. og 17. juni 2023. I kølvandet på den tyske afbooking af metalbandet udtaler Copenhell følgende til GAFFA:


”Vi er selvfølgelig bekendte med Phil Anselmos mildest talt uheldige opførsel i front for et andet band ved en koncert i USA i 2016. Det skabte furore i metalmiljøet dengang og medførte bl.a., at Phil Anselmo har lagt sin livsstil om og gentagne gange offentligt har undskyldt for sin uacceptable adfærd. Siden har han i øvrigt flere gange optrådt på danske festivaler og senest på Copenhell i 2022. Vi tror på, at man skal have en chance til og vi ser frem til at opleve Pantera og bandets legendariske repertoire på sommerens festival.”

Copenhell vælger derfor at beholde metalbandet Pantera på plakaten, hvor de er sat til at optræde den 15. juni.

Roskilde Festival kritiseres igen efter booking af heilende sanger


ANNONCE